SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kobanili Çocuklara Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:39
Kobanili Çocuklara Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Kobani’deki çatışmalardan kaçarak aileleriyle birlikte Malatya’ya gelen Suriyeli öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi'nin kurduğu Yeşil Konak'larda, Türkçe ve Arapça eğitim görüyor.

Savaştan kaçarak Malatya'ya gelen Kobanili minik öğrenciler, Dilek kasabasındaki Yeşil Konak’ta Türkçe ve Arapça eğitim görüyor. Öğrenciler ayrıca, Kürtçeye çevrilmiş çizgi filmler de izleyerek, savaşın korkusunu atlatmaya çalışıyorlar.

Mermi ve havan seslerinin olduğu korku dolu günleri geride bırakan Kobanili çocuklar, verilen eğitimler, öğretmenlerin ilgisi ve yaşam koşulları için Yeşilyurt Belediyesi'ne teşekkür etti. Çocuklar, unuttukları okul ortamına belediyenin sağladığı imkanlarla dönmeye çalışıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Dilek Mahallesi’ndeki Yeşil Konak’larda eğitim gören 300 öğrencinin arasına dahil edilen 25 Kobanili öğrenciye, matematik ve fen derslerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim dersleri de verildiğini belirtti. Şahin, “Güzel bir geleceğe doğru yelken açan, geçmişi unutup geleceğe daha umutlu bakan öğrencilerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Ayrıca Yeşil Konak’larımızda öğrencilerimiz için farklı etkinliklerde gerçekleştiriliyor. Bugün Kürtçe çizgi film izliyor öğrencilerimiz. Malatya’ya gelen minik öğrencilerimizi misafirlerimizi yalnız bırakmıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız