SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOBİ Kredi Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği'nin düzenlediği “KOBİ’lere Sağlanan Destekler, Krediler ve Kredi Garanti Fonu Uygulamaları” konulu toplantı, 5 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Dernek başkanı Erhan Soğukpınar, Avşar Oteli'nde saat 16.00'da başlayacak olan toplantıyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

"TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) ve Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği olarak; 5 Eylül 2009 Cumartesi günü Saat 16:00’ da Otel Avşar’ın ana sponsorluğunda, Şahinler Uluslar arası ve Dahili nakliyat A.Ş., ve bir çok kurumla ortaklaşa organize edilecek olan “KOBİ’lere Sağlanan Destekler, Krediler ve Kredi Garanti Fonu Uygulamaları” Konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya katılacak olan Sn. Hikmet Kurnaz (Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü) küçük ve orta ölçekli işletmeler için Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanan kefaletlerin içeriğini ve faydalanma konularında bilgi verecek olup; Sermayesinin % 50,99’ u Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğine , % 48,54 ü Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına ve %0, 43 ü Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna ait olan Kredi Garanti Fonunun Amaçları şu şekildedir .

KGF, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermekte, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmektedir.

Gerçekten de özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşması çok güçlü bir teminatı gerekli kılmaktadır. Öte yandan KOBİ'lerin uzun vadeli kredi kullanmalarında da bankaca talep edilen yüksek teminatlar önemli bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında KOBİ'lerin işlerini büyütürken mevcut kredi limitlerinin artırılmasında bankaca talep edilen ek teminatlar çoğu kez işletme ve banka arasında çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ'ler lehine ek bir kredilendirme yaratılarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır.

Ali Çelebi (Kalkınma Bankası Kredi ve yatırım Kıdemli Uzmanı ) Türkiye Kalkınma Bankası tarafından yatırımcı , küçük , orta ve büyük ölçekli işletmelere “Kalkınma Bankası Tarafından Sağlanan Destekler ve Krediler” konusunda seminer ve bilgilendirmede bulunacaklardır. Ödenmiş sermayenin yüzde 99,08' i T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na ait olan Kalkınma Bankasının Amacı Türkiye Kalkınma Bankası, gerek bankacılık sektörünün genel organizasyonu, gerekse kalkınma ve yatırım bankaları sınıflanması içinde farklı ve giderek ağırlıği artan bir bankacılık alanını temsil etmektedir. Ortaklık yapısı itibariyle kamu bankası kategorisinde yer almasına karşın, Banka, başta sanayi ve turizm sektörleri olmak üzere, özel sektörün yatırım ve girişim potansiyelini her alanda finansal olarak desteklemeyi varlık nedeni saymaktadır.

Türkiye Kalkınma Bankası, başta sanayi ve turizm olmak üzere enerji, eğitim, sağlık sektörlerindeki işletmelere; Proje Esaslı Kredilendirme, Finansal Kiralama, İştirak Yoluyla Finansman temelinde destek sağlamaktadır.

Teşvik yasasının yeniden uygulanmaya koyulması, teşvik sistemindeki yeni değişiklikler ve yeni uygulamalar, devlet yardımlarına müracaat ve prosedurler, kredi kullanma ve ödeme yöntemleri, dış ticaret ve ihracatta devlet yardımları ve Malatya’mızın teşvik ve Devlet desteklerinden en fazla oranda faydalanabilmesi için yatırımcı ve işlerini büyütmek isteyen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluşların , katılımın ücretsiz olduğu bu seminerden azami fayda sağlayacağını umut ediyoruz.

Bu seminere başta değerli basın mensuplarımızı olmak üzere Malatya’da faaliyet gösteren bütün kamu , özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını aramızda görmekten onur duyacağımızı şimdiden belirtmek istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız