SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koca Çınarlar da Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:29:49
Koca Çınarlar da Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Skandal nitelikteki fidan ihalesiyle “astronomik fiyatlarla” aldıkları fidanları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde kurumaya terk eden Malatya Belediyesi, şehirde ağaç katliamını tam gaz sürdürüyor. En önemli icraat olarak kaldırım ve parke taşını değiştirmek için caddeleri yap-boz tahtasına çeviren, aylarca süren bu çalışmalardaki 'ağırlığı' nedeniyle ulaşımın alt üst olmasına seyirci kalan belediye, Milli Egemenlik Caddesi’nin devamı olan Turgut Temelli Caddesi üzerinde bulunan ve yaşları 70’e yakın olan 3 adet çınar ağacını keserek odun haline getirdi.

Malatya Belediyesi’ne geldiğinden bu yana hazırladığı kaldırım projeleriyle Malatya’da yeşili tamamen yok eden ‘imar danışmanı’ Mimar Zeki Sarılar başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanan kaldırım projeleri kapsamında Milli Egemenlik Caddesi’nin devamı olan Turgut Temelli Caddesi’nde kalan son 6 çınardan 3’ü de kesildi.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar “İkide bir kaldırım yeniliyoruz diyerek şehir içinde ağaç bırakmadılar. Bizim gözümüzde bu asırlık çınarları kesmek insan öldürmek gibi bir şey. Şehir merkezini betona çevirdiler ama kimseden ses seda çıkmıyor. Sahipsiz bir memleket. Bu katliama dur diyecek bir yetkili yok mu?” diye tepki gösterdiler.

Malatya Belediyesi’ne “imar danışmanı” olarak getirilen Zeki Sarılar, kent düzenlemesiyle ilgili çalışmalarla ilgili hazırlanan projelerde, adeta “Yeşil Malatya” imajını yok eden işler yapılmasına yol açtı. Belediyenin her düzenleme çalışmasında çok sayıda ağaç kesildi ve bu durum tepkilere yol açmasına rağmen, danışmanı ve “yok etme” ekiplerini durdurmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız