SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koca Malatya'ya 2 Eleman!

A- A+ PAYLAŞ
 
İnşaat sezonunun başladığı bu günlerde denetim elemanı yetersizliği mimar ve mühendislere saç baş yolduruyor. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ise mimar ve mühendislerin bu şikayetini doğrulayarak “Elimizde yeteri kadar denetim yapabilecek teknik eleman yok. Sorun ancak teknik eleman takviyesi ile giderilir” diyerek topu Belediye üst yönetimine attı. 
 
Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde temel veya demir gibi vizeleri yapabilecek teknik eleman yetersizliği mimar ve mühendisleri çileden çıkardı. İnşaatlarını sürdürmek için su basmanı düzeyinde yapılması zorunlu olan temel vizesi için belediyeye giden mimar-mühendisler günlerce denetimin yapılmasını bekliyor. 
 
Bu duruma isyan eden mimar-mühendisler “İlimizde inşaat sezonu çok kısa. Bu sektörde zaman çok önemli olmasına rağmen belediye zamanın önemini kavramamış görünüyor. Günlerce hatta haftalarca denetim elemanı peşinde koşuyoruz ama yine de bulamıyoruz. Görünmez bir el denetim yapan teknik elemanları saklıyor mu?  Bilemiyoruz ama olan bize oluyor hem zaman hem maddi zarara uğruyoruz İnşaatımıza vize ettirmeden devam etsek bu kez de ceza yazacaklar. Ne yapacağımız şaşırdık. Belediye yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmaları gerekir” diye şikayet ederken, Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri “ Müdürlüğümüz bünyesinde yeteri kadar teknik eleman yok. Yılda ortalama 400-500 ruhsat veriliyor. Ama geçen yıl yapı denetiminden dolayı bu rakam 800’lere çıktı. Bunların bir kısmı inşaata başlamak istiyor ama teknik eleman yetersizliği elimizi kolumuzu bağlıyor. Denetimde görev alan 2 arkadaşımız var. Denetimleri sağlıklı yapabilmek için olağanüstü çalışıyorlar. Ama yetiştiremiyorlar.  Sorunun çözümü teknik eleman takviyesi ile giderilir.” dediler ve  çözümünün Belediye üst yönetiminin Müdürlük bünyesine teknik personel takviyesi yapması ile mümkün olacağını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız