SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koca Reis" Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:25:29
A- A+ PAYLAŞ
 
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in babası, Adalet Partisi (AP) kurucularından 'Koca Reis' lakaplı 92 yaşındaki Sadettin Bilgiç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastane dün gece hayatını kaybetti.
 
Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in babası, Adalet Partisi (AP) kurucularından 'Koca Reis' lakaplı 92 yaşındaki Sadettin Bilgiç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastane dün gece hayatını kaybetti.
 
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bir süreden beri kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in babası Sadettin Bilgiç, dün hastanede hayatını kaybetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçen hafta hastanede ziyaret ettiği Bilgiç’in cenazesi vasiyeti üzerine yarın memleketi Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi’nde toprağa verilecek.
 
1992’DE SİYASETİ BIRAKTI
 
1920’de Şarkikaraağaç’ta doğan Sadettin Bilgiç, 1957 yılında Ankara Numune Hastanesi’nde genel cerrahi asistanlığına başladı. Adalet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Bilgiç, 1961 yılında yapılan genel seçimlerde Adalet Partisi’nden Isparta Milletvekili seçildi. Çeşitli dönemlerde farklı bakanlıklarda bulunan Bilgiç, 1970 yılında Demokratik Parti’yi kurdu. Bilgiç’e 1982 Anayasası ile 10 yıl siyaset yasağı verildi. Sadettin Bilgiç, 1992’de Adalet Partisi büyük kongresinde partinin açılamaması üzerine fiili politika hayatına son verdi. Bilgiç, Türk siyasetinde 'Koca Reis' olarak tanınıyordu.
 
Ak Parti İL BAŞKANLIĞI KONGRESİ ERTELENDİ
 
Sadettin Bilgiç’in hayatını kaybetmesi üzerine Mayıs ayına ertelendiği duyurulan Ak Parti Isparta İl Kongresi, genel merkezin talimatı üzerine yarın yapılacak.
 
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde saat 15.00’te yapılacak kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu’nun katılacağı bildirildi. Bayraktar ve Aksu, kongre öncesinde Şarkikaraağaç İlçesi’nde toprağa verilecek Sadettin Bilgiç’in cenaze törenine de katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız