SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kocaeli Yaptı, Malatya da Yapabilir"

0
Güncellendi - 2016-05-06 19:10:03
A- A+ PAYLAŞ

6 Mayıs 1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Coşkunspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, 50. kuruluş yıl dönümünü buruk kutluyor.

2006 yılında süper lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle TFF 1. Lig’de de tutunamadı. 2. ligde geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. lige düşen Malatyaspor, 3. ligde de kalıcı olmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti.

BAL 4. Grup’ta mücadele eden sarı-kırmızılı takım, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in 59 bin Avro’luk alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele etmeye başlamıştı.

Bir dönem Süper Lig’de fırtına gibi esen ve 'Doğu’nun Kaplanları' olarak adlandırılan Malatyaspor, 50. Kuruluş yıl dönümünde mazisini arıyor.

“İKİ EFSANE DE YILLAR SONRA BİLE HATIRLANMAKTA VE ÖZLEMLE ANILMAKTA”

bülentkapkınerEfsane takımın kuruluş yıl dönümünde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, Malatyalıların ortak paydası Malatyaspor’un 50.yılını buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Malatyaspor’un eninde sonunda hak ettiği yere geleceğini kaydeden Kapkıner, “Bugün bir taraftan efsane Malatyaspor’un doğuşunun yıl dönümünü kutlarken, diğer taraftan da kulübün efsane başkanı Nurettin Soykan’ın ölümünün yedinci seneyi devriyesini yaşıyoruz. İki efsane de yıllar sonra bile hatırlanmakta ve özlemle anılmakta. Elbette ki Malatyaspor fiiliyatını devam ettirmekte ve en kısa zamanda layık olduğu yere gelecektir. Bugün nasıl Kocaeli halkı takımlarına sahip çıkıp, amatör kümede bile Süper Lig havası yaşattılar ve takımlarını tekrar profesyonel lige taşıdılarsa Malatya da bunu başarabilir. Kocaeli yaptı, Malatya da yapabilir" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatya sevdalisi (7 yıl önce)
    Ya ancak boyle maatyali is adamlari milet vekillerimiz var ustune ustluk bakanlarimiz var malatya miz tsl deyken herkes malatya spor sevdalisiydi uefa ya gitti bazelle mac yapti herkes malatya sporluydu simdi ise takimdan bahseden yok nerden nereye
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (7 yıl önce)
    arkadaş sen önce amblemini bi değiştir öyle gel sahip çıkmayan namussuz,şeresizdir.bana mc donalds anımsatan arma değil eski armamız kaplan arması önemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulki kır. (7 yıl önce)
    Nerde sahiplenecek has Malatyalı... Menfaat dünyası... Malatyalı zengin iş adamları fb.bursa.gs gibi Takımlara maddi destek vermede 1 nci sırada Yarışıyor lar. SAHİPSİZ MALATYASPOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetteki Malatyalı (7 yıl önce)
    haberde "hala geçmiş borçların sıkıntısı" var diyorsunuz, Malatyasporun bugünkü durumda olmasının şanssızlıkla ne alakası var o zaman,yapacağını yapmışlar :(((
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (7 yıl önce)
    Malatyaspor Evet Efsane Ama ne yazıkki o takımı alan Başkanlar;Babalarının Hayrına Almadılar...Karşılıklı Çıkar İlişkisi nerde Süleyman Seba,Özhan Canaydın Gibi Karşılık Beklemeden Başkanlık yapanlar NEFSİNE Uymuyacaksın Ey Hz.Ademin oğlu FANİ.....!! :))))
    0
    0
    Yanıtla