SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kocaeli'de Ekmek Zammına Red

0
Güncellendi - 2018-10-11 00:51:07
Kocaeli'de Ekmek Zammına Red
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli’de 250 gramdan 210 grama düşürülerek 1.25 TL'den satılmasına karar verilen ekmeğe yapılan zam, Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nden Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderilen ret yazısı ile geri alındı.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından 250 gram olan ekmeğin gramajı 200 grama düşürülerek aynı fiyat olan 1.25 TL'den satılmaya başlandı. 1.25 TL fiyattan aldıkları ekmeğin 50 gram daha az olarak satılmasına vatandaşlar büyük tepki göstererek, Kocaeli Valiliği’ne şikayette bulundu. Vatandaşların tepkisi üzerine harekete geçen Kocaeli Valiliği tarafından il genelindeki denetlenen 51 fırından 40'ına izinsiz olarak ekmeğin gramajını düşürmesinden dolayı ceza kesti. Kesilen cezalar sonrasında Kocaeli Fırıncılar Odası zam talebinde bulununca, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bu talebi onayladı. Değişiklik sonrasında ekmeğin gramajı 250 gramdan 210 grama düşerken, fiyatı ise 1,25 TL olarak aynı kaldı.

Yapılan zammın ardından Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nden Ticaret İl Müdürlüğü’ne ret yazısı geldi. Bunun üzerine Kocaeli’de tekrardan 250 gram ekmeğin 1.25 TL’den satışa sunulmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, “Kocaeli Fırıncılar Odası’nın talebiyle 210 gram ekmeğin 1.25 TL’den satılmasına karar vermiştik. 8 Ekim’de bakanlıktan bize bir yazı geldi. Tüm illerde olduğu gibi Kocaeli’de de ekmek zammının uygulanamayacağının talimatı elimize ulaştı. Biz de yönetim kurulu toplantısı sonucunda bakanlığın talimatını bugünden itibaren uygulamaya koyduk. Fırıncı esnafının sıkıntısı büyük, bu şartlarda zarar etmeye devam edecekler” dedi.

Kocaeli, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız