SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kocaman Ailemize Katıldınız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:33:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde, başvurusu onaylanan ve sırada bekleyen koruyucu ailelere yönelik eğitim verildi. 

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda Koruyucu Aile olmak için başvuran 11 aileye eğitim verildi. Açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili ve Koruyucu Aile Komisyon başkanı Cevdet Tatar "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün korunma ve bakım altına alınan kuruluşlarda kalan çocukları aile ortamında yaşamaları ve topluma adapte olabilmeleri için yapılan çalışmalar sonucunda 34 aile yanında 40 çocuğa Koruyucu Aile hizmetinden yararlandırılıyor. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.Sizlerinde bu bilinçle bizlere başvurarak bu kocaman ailemize katıldığınız için teşekkür ederim. " dedi

Konuşmaların ardından birinci Kademe 3 Modülden oluşan eğitimin üçüncüsü ve sonuncusu olan “Birlikteyiz” Modülü Psikolog Derya Deniz tarafından anlatıldı. Eğitimin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Cevdet Tatar, eğitime katılan koruyucu ailelere katılım belgelerini tek tek takdim etti.

BİRİNCİ KADEME EĞİTİM PAKETİNİN AMACI;

Bu arada, yapılan eğitimin amacıyla ilgili de şu bilgi verildi:

"-Koruyucu Ailelerin Koruyucu Aile Hizmeti hakkında bilgi sahibi olmalarını,

-Bakımını üstlenecekleri çocuğun öz ailesi ile iletişiminin sürdürülmesinin önemini kavramalarını,

-Devlet koruması altında bulunan bir çocuğun bakımını Birimle birlikte üstlendiklerinin farkında olarak yetki ve sorumluluklarının sınırları konusunda bilinçlenmelerini,

-Bakımını üstlenecekleri çocukların gelişim özelliklerinin kendi çocuklarından ya da yaşıtlarından farklı olmadığını, sadece belli durumlarda biraz daha desteğe ihtiyaç duyduklarını fark etmelerini,

-Bakımını üstlenecekleri çocukla yaşayabilecekleri zorlanmalı dönemler ve bunların aşılmasında yararlanılacak yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olmalarını,

-Bakımını üstlenecekleri çocuğun sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırılmasında çocuk üzerindeki etkilerinin farkına varmaları ve koruyucu aile hizmeti kapsamında ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesinin önemini anlamalarını sağlayarak bakımını ve sorumluluğunu üstlendikleri/üstlenecekleri çocukla aralarındaki ilişkinin taraflar için sağlıklı ve verimli hale getirilmesidir.

-Eğitim konuları koruyucu aile hizmetinden yararlandırılan/yararlandırılacak çocukların yararı dikkate alınarak belirlenmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız