SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kocasakal'ın Odasına Kurşun

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:14
Kocasakal'ın Odasına Kurşun
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın makam odasına kurşun isabet etti. Çatıdan girdiği belirlenen kurşun masaya düşerken Ümit Kocasakal, “İlk ihtimal yılbaşı kutlamalarında gelen serseri bir mermi olduğu, ikincisi ise çatıya çıkıp makam odama kasıtlı olarak ateş açıldığı yönünde” dedi. 

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ümit Kocasakal’ın makam odasına giren temizlik görevlileri masadaki tozu görünce durumdan şüphelendi. Tavana baktıklarında ise kurşun deliğini fark etti. Çatıdan giren kurşunun Kocasakal’ın masasından sekip, oradan da koltuğun üzerine düştüğü belirlendi. İhbar üzerine Baro binasına gelen polis ve savcılık incelemelerde bulundu. 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Sabah odaya geldiklerinde masanın üzerinde tozu görünce olayı anlıyorlar. Masaya düşmüş, oradan sekip koltuğa düşmüş. 9 mm çapında bir mermi. Sabaha beni aradıklarında önce bir anlam veremedim. Ben derse gidiyordum, geri gelmedim. Savcı, polislerle birlikte gelip gerekli incelemeleri yapmış. Bizim çatı alçıpan ve elyaftan yapılmaymış. Ben de bugün öğrendim. Bize söylenen iki ihtimal var. İlk ihtimal yılbaşı kutlamalarında gelen serseri bir mermi olduğu, ikincisi ise çatıya çıkıp makam odama kasıtlı olarak ateş açıldığı yönünde. Her iki durumda da vahim. Eğer ikinci ihtimalse bir gözdağı veya bir tehdit mahiyetindedir” dedi.

Kocasakal, herhangi bir tehdit alıp almadığı yönündeki bir soru üzerine de, “Bugün kadar hayatımda bir defa bile tehdit almadım. Bunu neye yorum biliyor musunuz; beni hiç sevmeyen, görüşlerime onay vermeyen insanların bile bana saygısı olduğunu görüyorum. Çizgimden taviz vermiyorum. Umuyorum ve zannediyorum ki serseri bir kurşundur. Ancak ikinci ihtimalse açık söylüyorum bu ülkeye verilecek bir canımız var. 12 yaşında Çanakkale’de toprağa düşmüş çocuklara benim bir can borcum var. Bunu öyle ya da böyle yerine getireceğim. Neyi doğru görüyorsam, sonuna kadar bunları söylemeye devam edeceğim. Eğer ikinci ihtimalse bile bunlar beni yıldırmaz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız