SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koç'un Mezarında Yoktu!..'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Ekonomi Müdürü hemşehrimiz Vahap Munyar, Pazar günkü gazetede  'Malatyalı muhabbeti' yazdı..

* * *

Mezarın içinde aradım Vehbi Koç'un yanında altın veya para yoktu

MALATYALI işadamı Kadir Eriş, geçen akşam Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız ile Nurteks’in patronu İbrahim Nalbant’ın da aralarında bulunduğu küçük bir grup dostunu teknesinde ağırladı.

Tekneye ayak bastığımda Kadir Eriş bana takıldı: "Kusura bakma, bizim teknemiz Uzanlar’ın mega yatlarının yanında gariban kalıyor. Uzanlar’ın mega yatlarında gezdin, şimdi bizim tekneyi beğenmezsin belki."

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) geçmişte Cem Uzan’ın kullandığı Frequency (şimdi adı Beluga) ile Hakan Uzan’ın kullandığı Airwawes (şimdi adı Splendido) adlı mega yatlarını satma konusunda engelle karşılaşınca, elden geçirtip, kiralamaya başlamıştı. Tatildeyken Marmaris İçmeler’deki yatları gezip, fotoğraflarını çekmiş, yayınlamıştım. Kadir Eriş’in, "Uzanlar’ın mega yatlarında gezdin" demesinin nedeni buydu.

Eriş, sonra hepimizin kulağında küpe gibi duran bir noktaya dikkati çekti: "Önemli olan zenginlik değil, gece yatağında rahat uyumak. O kadar malla, mülkle gece yatağında rahat uyuyamıyorsan neye yarar."

Kadir Eriş, ardından baba Kemal Uzan’la oğlu Hakan Uzan’ın kaçak yaşadıklarını hatırlattı: "Bak, Kemal Uzan kaç yaşında adam. Vatanına bile giremiyor. Gelse, hemen içeri atılacak."

Uzanlar’ın mega yatlarıyla başlayan sohbet, Kadir Eriş’i Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un cenaze törenine götürdü: "Rahmetli Vehbi Koç’u mezara ben indirdim. Mezarın içinde iyice baktım, kefen bezinin arasında ne tek kuruş para, ne de altın falan vardı."

Burada Kadir Eriş’le ilgili küçük bir saplama yapmam gerek. Eriş, kendini Malatya’nın önde gelen isimlerinden Hadi Çekirdek’in "İstanbul şubesi" gibi görür. 82 yaşındaki Hadi Çekirdek, bugüne kadar 27 bin cenazeyi mezara yerleştirmesiyle ünlüdür. Kadir Eriş de başta Vehbi Koç, Sakıp Sabancı olmak üzere bugüne kadar 3 bin kişiyi bizzat eliyle mezara yerleştirmiş.

Eriş’in Uzanlar’ın mega yatlarıyla başlayan sohbeti Vehbi Koç’un cenazesine kadar uzatması, "kıssadan hisse" çıkarmamızı sağlamak içindi: "Türkiye’de zenginlik deyince ilk akla gelen Vehbi Koç değil midir? Bakın o da yanında hiçbir şey götüremedi. Sarılı olduğu birkaç metre bezdi."

Kadir Eriş
anlattı, "kıssa"dan "hisse"mize düşeni aldık...

Amentü yerine ’Muradı Böyle’

MALATYALI
ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık, geçenlerde Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız’ı aradı: "Başkan, ’Muradı Böyle’ türküsünün sözleri nasıldı?"

Taçyıldız, o sırada abdest alıyordu: "Kenancığım biraz sonra söyleyeyim."

Kenan Işık’ın acelesi vardı: "Şu anda çekimim var, türküyü söylemeliyim."

Taçyıldız, çaresiz "Muradı Böyle" türküsünü mırıldanmaya başladı. O sırada, bir işadamı akrabası içerde namaz kılıyordu, gülmemek için kendini zor tuttu. Namazı bitince, Taçyıldız’a sordu: "Hayırdır, abdesti artık ’Amentü’ yerine ’Muradı Böyle’ ile mi alıyorsun..."

Taçyıldız durumu anlattı, ikisi de kahkahayı bastı...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız