SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köftenin Hası Burada!..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Cemal Akın, mangal başına geçip "Köftenin hası burada!" diyerek köfte pişirdi ikram etti. Akın, Malatyaspor kongresi, yeni hal binası ve İnönü Kapalı Çarşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAVUK YENİDEN ADAY OLABİLİR İMASI..
Esenlik Şirketi'nin Babuktu'daki et işleme tesislerinde yeni makinelerin devreye girmesi ve başarılı personele ödül verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, tesiste üretilen et köfteleri mangal başına geçip"Köftenin hası burada!" diyerek pişiren Belediye Başkanı Akın, Cumartesi günü yapılacak olan Malatyaspor Kongresi öncesi durum konusunda sorular sorular üzerine şunları söyledi:

“Daha arada kaç gün var? Hafta sonuna, 3 gün var. 3 gün içerisinde Malatyaspor’a belki eski başkanımız, belki yeni arkadaşlarımız aday olacaktır. Malatyaspor camiası geniş bir camia. Bu camianın içerisinde Malatyaspor’un problemlerini çözebilecek bir kadro muhakkak çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Tabi zaman içerisinde Malatyaspor bu gibi sıkıntıları çekmiş, bu sıkıntıları aştıktan sonra süper ligde oynamış bir takım. Onun için ben ümitvarım. Bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum.

Eski başkanımız öyle zannediyorum ki, hemşehrilerimizin çoğu tarafından yani en azından dışarıya açık, söz konusu harcamalarını çok dikkatli yapışı, iktisatlı davranması, az parayla çok iş görmeye yönelik gelenekten gelmesi Malatyasporumuzun için hayırlı olacaktır.”

Akın'ın, açıklamasında eski başkan olarak kastettiği kişinin, halen başkanlık görevini yürüten İlhan Kavuk olduğu bildirildi.

Malatyaspor'a belediye desteği ile ilgili bir soru üzerine de Akın şunları söyledi:

“Zaten biz şu ana kadar yasal çerçeve içerisinde Malatyaspora destek verme gayreti içerisinde olduk. Daha sonra belediye başkanı olarak benim yetkim, bildiğiniz gibi seçimler yaklaştığı için ancak seçim süresi bittikten sonra ilave bir 6 ay gibi süre var. O süreyi de geçtikten sonra ihalelerin yapılmasının usule uygun olmadığına dair düzenleme dolayısıyla.. Bildiğiniz gibi Malatyaspor bilboardları yeniden kiralamak istiyor. En azından 20 yıllık bir süre içerisinde. Fakat bizim de yetkimizi aştığından dolayı öyle bir tasarrufta bulunma imkanına sahip değiliz. Ancak meclisten bir karar çıkması halinde söylemiş olduğum düzenlemeler yapılabilir. O da şu anda zaten gündemde değil. Eğer gelirse konuyu meclise götürürüz, meclisin vereceği karar..

..Hiçbir belediye profesyonel kulüpleri, özellikle futbol takımlarını uhdesine almamışlar, ancak imkanları ölçüsünde destek vermişlerdir. İşte reklam desteği bunun gibi destekler vermişlerdir. Biz Malatya Belediyesi olarak bugüne kadar 8.5 trilyon lira tutarında Malatyasporumuza destek vermişiz. Malatya’nın diğer kurumları da var. Malatya’nın sivil toplum kuruluşları, vakıfları da var. Malatya’nın imkanlarıyla cenab-ı hak daha çok versin, imkan sahibi olan hemşehrilerimiz de var. Eğer bu yardımları tabana yayarsak, herkes bir tarafından tutarsa, o zaman Malatyaspor’un daha kısa sürede toparlanacağı kanaatindeyim."

YENİ HAL BİNASI..
Belediye Başkanı Akın, 52.5 trilyona satılan mevcut hal binasının yerinin Eylül ayına kadar alan şirkete teslim edileceğini, bu arada yeni hal binasının yapılacağını belirterek, bu konuda şöyle dedi:

“Bu projenin (yeni hal binasının) çalışmaları süratle devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde elektrik, makine, statik gibi hususlardaki eksiklikler de ikmal edildikten sonra ihaleye çıkacak. Şu günde raiç belirlemek belki birkaç gün aksamalara sebep olacaktır ama, en kısa sürede yeni hal binamızı ikmal edeceğiz ki, Eylül ayı içerisinde satmış olduğumuz firmaya arsayı teslim edelim.”

İşyerleri bir bodrum, zemin kat olacak. 120 metrekare civarında, 240 metrekare olacak. Ayrıca 50-60 metrekarelik asma katla takriben 290-300 metrekare..

Sebze ve meyve kamyonlarının yük boşaltma yerleri farklı. Malatya manavlarının alış veriş yaptıktan sonra kamyonetlerine yükleme mekanları da farklı biçimde düşünülmektedir. İnşallah bitince en güzel şekilde göreceğiz. Ne kadar anlatsak belki bu güzelliği ifade etmemiz mümkün olmayacak.

Oradaki esnaflarımız isterlerse, kendi eski komşularıyla oturdukları düzen içerisinde, isterlerse kura çekerek kendilerine yeni belirlenecek yerde dükkan verilecek. O kendilerinin kendi aralarında kararlaştıracakları bir husus. Biz dışardan onlara müdahale etmeyeceğiz. 50 dükkan olacak. Şu anda da 50 dükkan. Oradaki yapıları modüler sistem şeklinde meydana getiriyoruz. Şu anda yaptığımız araştırmalarda Malatya’nın ihtiyacını karşılayacak durumda, yaptığımız araştırmalarda, mevcut dükkan sayısı. Dışardan pek görüldüğü gibi değil. İlerde daha fazla dükkan gerekirse, kapalı fuar alanımız biliyorsunuz, 3 bin metrekarelik 3 ayrı modülden meydana geliyor. Kapalı fuar alanımızı da gerekirse, 6 bin, 9 bin metrekare haline getirmemiz mümkün. Burada da gerekirse söz konusu dükkanlara modüler şekilde ilaveler yapmak suretiyle Malatya’nın ihtiyacını karşılarız.”

YAĞMUR KESİLDİĞİ ANDA..
Belediye Başkanı Akın, İnönü Kapalı Çarşısı'nın üstünün düzenleme çalışmaları ile ilgili de şöyle konuştu:

“İnönü Çarşısı’nın üzerinin ihalesi geçen sene bitti. Ancak biz Tabiat Varlıklarını Eski Eserleri Koruma Kurulu’ndan zamanında izin alamadığımız için ihalemizi de yapmış olmamıza rağmen müteahhide teslim edemedik. Ve geçen sene yağmurlar başladı. Ve izolasyonunu yağmur yağdığı için yapmak mümkün olmadığından baharı bekledik. Mayıs yağmurları kesilir kesilmez İnönü Çarşısının üzeri, Yeni Cami çevre düzenlemesi gibi fevkalade mükemmel, yeşil alanları, oturma grupları olan, hatta orada iki kademeli hale getiriyoruz. Biliyorsunuz, orası eski özelliğini de kaybetmiş durumda. Bizim çocukluğumuzda ora tek düzeydi. Bu sene Mayıs yağmurları kesilir kesilmez Kapalı Çarşı’nın üzeri hemen düzeltilir.

Orada söz konusu dükkanlarımız ihale edilmiş. Ancak, ihale kanunu gereği yerine getirilmemiştir. Bu ihale kanununa göre şartlarını yerine getirmiş olan oradaki sanıyorum 11 veya 13 dükkan sahibi hemşehrimize tapularını verdik. Diğerlerine de yasa çerçevesinde, Türkiye Belediyeler Birliği’ne, Sayıştay’a, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne ve buna benzer kurumlarımıza resmen başvurduk. Bu yerlerin tapularını ihaleye girmiş hemşehrilerimize verebilmemiz için. Ancak bunun ceza kanunu açısından, cezai müeyyideyle söz konusu olduğu, yine ilgili birimlere mesuliyet getireceğini söylediler. Şu anda hemşehrilerimiz yargı yoluna başvurdu. Yargıda inşallah kararlarını getirmelerini bekliyoruz. Kararlarını getirdikleri zaman belediye personelinin bir yükümlülüğü kalmayacağından seve seve hemşehrilerimizin tapularını vereceğiz.”

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız