SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOGAP Başlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Kızını Okut Geleceğini Aydınlat Projesi (KOGAP) başlatıldı.

KOGAP projesinin başlatılması nedeniyle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda Vali Yardımcısı ve Doğu Anadolu kalkınma Projesi (DOKAB) Genel Sekreteri Sezer Işıktaş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, Milli Eğitim Şube Müdürü Şeyma Eryılmaz,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Nebi Tepe, Proje Genel Sekreteri Hüseyin Gök ve Okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda KOGAP Projesinin içerikleri hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Alper Yiğit, "Özellikle Kız Çoçuklarının Okulaştırılması Programı"nın teklif çağrısının açılmasıyla "Kızını Okut Geleceğini Aydınlat Projesi" (KOGAP) hazırlanıp sunulmuş 23/12/2010 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimiyle şözleşme imzalanarak hayata geçirilmiştir.

Projemizde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakçi olacak ve bize her türlü teknik, personel destek sağlayacaktır.

Malatya Zübeyde Hanım Kız Teknik Kız Meslek Lisesi proje ortağımız olup öğrencilerin eğitimi aşamasında görev alacaklar.

Bir diğer ortağımız Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'dır. Vakıf maddi imkansızlıklardan dolayı ortaöğretime devam edemediği anlaşılan öğrencilere sosyal yardım sağlayacaktır"ifadelerini kullandı.

"Proje çerçevesinde 50 köyün ziyareti planlanmakta, sonucunda bin aile ile birebir görüşme yapılarak ilköğretimi bitirmiş veya bitirmek üzere olan 100 kız öğrencinin genel lise, meslek lisesi veya açık liseye kayıtlarının yapılarak okullaştırılması diğerlerinin de okula devam etmeme nedenleri bilimel bir tarzda ele alınarak raporlaştırılıp yeni çözüm önerileri üretilmesi amaçlanmaktadır.Eğitim kalitesinin arttırılması ve başta kız çocuklarının olmak üzere her düzeyde okullaşma oranlarının yükseltilmesi suretiyle,insan kaynağına yapılan yatırımın arttırılması hedeflenmektedir"diyen Yiğit, "Bu proje ve bu başlıkta kabul edilen yaklaşık 90 projenin Türkiye'nin eğitim ve istihdam alanında ciddi katkılar sunarak bölgeler arası farklılıkları azaltacağına ve özelde Kızını Okut Geleceğini Aydınlat Projesi'nin Malatya İlinin bu sorunun çözümünde kilit bir rol oynayarak geleceğe dair yepyeni bir Malatya vizyonuyla bakmamızı sağlayacağına inancımız tamdır"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız