SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koğuş' Sisteminde Sona Doğru...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:33
'Koğuş' Sisteminde Sona Doğru...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, 2013 yıl sonu hedeflerinin, tamamen koğuş sisteminden çıkmak olduğunu belirtti. 

İnönü Üniversitesi bünyesindeki Radyo Kampüs'te İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın Panorama Programı'na katılan ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki çalışmaları değerlendiren Aslan, özellikle hasta odalarının, koğuş sisteminden tekli, ikili odalara çevrildiğini ve 2013 yıl sonu hedeflerinin tamamen koğuş sisteminden çıkmak olduğunu aktardı. Aslan, ameliyathanelere de değinerek ayın sonu itibariyle 26 adet ameliyathane ile hizmete devam edileceğini kaydetti.

Ana projelerden birinin de hasta memnuniyetini artıracak tedbirlerin geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Aslan, poliklinik katında yapılacak olan iyileştirmelerden de bahsetti. Vitrindeki aksaklıkları düzeltme zamanının geldiğini bildiren Aslan, "5 yıldızlı sağlık hizmetleri ve ameliyatlar yapılıyorken, 3 yıldızlı poliklinik hizmetleri ile devam edilemez" dedi.

Aslan, yoğun bakımlardaki yer probleminin yeni yoğun bakım kapasitelerinin artırılmasıyla aşıldığını ve aşılacağını belirtti. Aslan, artık hastaların başka illere taşınmak zorunda kalmadıklarını açıkladı. Çok yakında, yatak sayısında toplamda 250'ler civarında bir rakamın yakalanacağını dile getiren Aslan, "Bu çok yüksek bir sayıdır" dedi. Aslan, titizlik ve emek yoğun çalışmanın sonucu olarak 2014 yılında Türkiye'nin en fazla yoğun bakım yatağına sahip hastanesi olacaklarını ifade etti.

Yeni açılacak olan psikiyatri servisindeki en önemli yenileme çalışmalarının içerisinde kadın, erkek hastalarının ayrılacağı birimlerin oluşturulmasının bulunduğunu bildiren Aslan, kemoterapi ünitesi noktasında en modern üniteye sahip olunduğunu ve son derece donanımlı olduğunu söyledi.

Hastane içindeki özel sektöre ait tüm kafeteryaların da tıp merkezinin karşısında yapımı süren alışveriş merkezinin içine taşınacağını belirten Aslan, "Bu durum hastaneye ziyareti de azaltacak, çevre düzeni açısından da artı değer oluşturacaktır" diye konuştu. 

Aslan, tüm hasta ziyaretlerinin kaldırılıp I-Pad ile görüşmelerin yapıldığı on-line bir hastane projesinin amaç olduğunu bildirdi. Sadece refakat ihtiyacı duyan hastaların refakatçi girişlerinin olabildiği ve diğer ziyaretlerin on-line yapıldığı bir hastane olarak Türkiye'de de bir ilk olmak istediklerini vurguladı. Bu şekilde hizmet veren bir hastanenin Türkiye'de henüz olmadığını kaydeden Aslan, "Bu bir dayatma değil eşgüdümdür. Tedrici bir süreçtir ve bu uygulama ile Türk sağlık sistemine basamak atlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Organ nakilleri konusuna da değinen Aslan, karaciğer nakli konusunda Dünya 2.'si ve Avrupa 1.'si olduklarını ifade ederek, diğer organ nakillerinin de (kemik iliği, böbrek nakli vs.) merkezlerinde başarı ile uygulandığını aktardı.

Önümüzdeki yıl 'karaciğer nakil hastanesi'nin kurulacağını bildiren Aslan, diğer tüm sağlık alanlarında alanında marka olan hocalarla çalışıldığını ve akciğer naklinin de yapılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bir nakil ve yoğun bakım merkezi olduklarını kaydeden Aslan, "Biz bölgede sağlık alanında devletin nefesi olan bir kurumuz" dedi.

Ayrıca kanser konusunda da, bölgenin kanser merkezi olma projeksiyonuna sahip olduklarını vurgulayan Aslan, geçmişin eksiklerini tamamlayarak, gelecek 10-15 yıla ait yatırımlar yaptıklarını belirtti. Aslan, özellikle kanserli hastaların tanı ve tedavi izleminde kullanılan PET CT cihazını Malatya'da ilk kez kurduklarını, yaklaşık 3,7 milyon TL bir maliyetle kurulduğunu ve 3 haftadır hizmet verdiğini kaydetti.

Üniversite hastanelerinde bir ilk olan, kanser hastalarının tedavisinde ışınlama cihazı olarak kullanılan kemoterapi cihazının yaklaşık 6,7 milyon TL ile satın alındığını bildiren Aslan, 15-20 güne kadar bu cihazın hizmete gireceğini dile getirdi.

Yaklaşık 3 bin insanın çalıştığı yıllık 180-200 milyon TL'lik cirosu olan bir kurum olduklarını söyleyen Aslan, Türkiye'de ve dünyada ne varsa burada da yapmak gibi bir çabalarının olduğunu ve sağlıkla ilgili her konuda iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız