SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köhnü'nün Tanıtımı İçin

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:11
Köhnü'nün Tanıtımı İçin
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'in meşhur Köhnü Üzümü'nü tanıtma ve pazarlama amacıyla İstanbul'da Arapgir Kültür Derneği'nce çalışma başlatıldı.

Konuya ilişkin olarak dernekten yayınlanan basın bülteninde şöyle denildi:

"Derin tarihi, zengin kültürü ve eşsiz üzümü ile Arapgir'in hakkettiği değere ulaşması için 60 yıllık bir geçmişi olan Arapgir Kültür Derneği, bağcılığın gelişmesi için köhnü üzümüne sahip çıkmak adına sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarına devam ediyor.

Büyük çabalara rağmen kentin tanıtımına katkısı olan 23. Arapgir Bağbozumu  Şenlikleri'nin düzenlenmemesini büyük eksiklik olarak gören Arapgir Kültür Derneği, köhnü üzümünün tanıtımı ve bağcılığın desteklenmesi amacıyla Fındıkzade'deki dernek merkezinde Köhnü Üzümü pazarlama ve tanıtım birimi oluşturdu.

Arapgir Kültür Derneği Genel Merkezi ve Arapgir Şubesi işbirliğiyle oluşturulan Köhnü Üzümü pazarlama ve tanıtım birimi, kentteki üzüm üreticilerinden aldığı köhnü üzümünü, İstanbul'da gelen talep doğrultusunda pazarlamaya başladı.

Geçen yıl Dernek tarafından başlatılan bu uygulama genişleyerek devam ediyor. Üzümcülüğün gelişmesi için pazarlama ve tanıtım çalışmalarını sürdüren Arapgir Kültür Derneği, Arapgir Şubesi işbirliğiyle kentteki çeşitli üzüm bağlarından kaliteli üzüm alımını gerçekleştiriyor. Arapgir Şube Başkanı Mahir Çelik ve Arapgir Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mesut Kavukoğlu tarafından organize edilen pazarlama ve tanıtım birimi hem bağcılığın desteklenmesine hem de köhnü üzümünün tanıtımına katkı da bulunuyor. Geçen yıl 8 ton kaliteli sofralık köhnü üzümünün pazarlanmasına direk aracılık eden Fındıkzade'deki Dernek Merkezi'nde oluşturulan pazarlama ve tanıtım birimi, bu yıl 15 ton köhnü üzümü pazarlanmasını hedefliyor.  

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, "40 yıllık bir maziye sahip olan tüm Arapgir halkının önemsediği ve dört gözle beklediği Bağbozumu Şenlikleri iki yıldır ne yazık ki düzenlenemiyor.  Bu bağlamda bizde dernek olarak Fındıkzade'deki genel merkezimizde üzüm üreticilerine destek olmak amacıyla köhnü üzümünün İstanbul'daki hemşehrilerimize ve sevenlerine tanıtımını ve satışını yapmak için bir pazarlama ve tanıtım birimi oluşturduk.  Buradaki temel hedefimiz Arapgir'deki bağcılığın desteklenmesi ve kente ekonomik girdinin sağlanması. Bu çabalarımız neticesinde kentte bağcılığın gelişmesi, beraberinde tarihsel ve kültürel anlamda da tanıtımına katkı yapacağına inanıyoruz. Engel ve olumsuzluklara rağmen Arapgir'de bağcılığın gelişmesi için festivalde dahil tüm faaliyetleri gerçekleştirmek için çabalarımız sürecek " diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız