SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koklayarak Buluyorum..'

A- A+ PAYLAŞ

Bursa'da Kurban Bayramı'nda şehit oğlunun mezarını ziyaret eden bir anne, adres bilmemesine rağmen şehit oğlunun mezarını kokusundan bulduğunu söyleyerek herkesin yüreğini dağladı.

Bursalı şehit aileleri, bayram namazının ardından mezarlıklara akın etti. Kurban Bayramı'nı buruk kutlayan şehit yakınları, vatanı uğruna canlarını feda eden evlatlarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti. Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'nde yakınları tarafından taşları yıkanıp sulanan şehitlerin mezarlarının arife gecesinde Mehmetçik tarafından karanfillerle bezenmesi aileleri daha da duygulandırdı.

Oğlunun mezar taşını öpen gözü yaşlı şehit annesi Ayşe Kayış ise, Bursa'da hiçbir adres bilmemesine rağmen oğlunun mezarını kokusundan bulduğunu ifade ederek, herkesi duygulandırdı. 16 yıldır her cuma günü ve bayramlarda oğlunun mezarına geldiğini ifade eden Kayış, "Malatya'dan yıllar önce Bursa'nın Atıcılar Mahallesi'ne taşındık. Bursa'nın hiçbir yerine çıkmadım. Yol yordam, adres bilmem. Atıcılar Mahallesi'ndeki evimden çıkar çıkmaz, şehit oğlumun kokusunu ala ala buraya kadar geliyorum. Evladımın kokusu beni buraya atıyor. Ciğerlerim yanıyor. Vatan sağolsun. Şehitler ölmez" diyerek gözyaşı döktü.

Oğlu Astsubay Kıdemli Çavuş Yusuf Kayış'ın 16 yıl önce Diyarbakır'da çatışmada şehit edildiğini gözyaşları içinde anlatan Kayış, "Allah verdi, o aldı. Çok mutluyum ama bu hainler bizi perişan ediyor. Her cuma, her bayram oğlumun mezarına gelirim. Onu koklar koklar giderim" diye konuştu.
Kayış'ın torunlarından birinin su dökmesi, diğerinin de süpürgeyle mezar taşlarını yıkaması görenleri hüzne boğdu.

Şehitlik girişinde nöbet tutan Işıklar Hava Harp Okulu'nda görevli komutanlar ise mezarlığa gelen şehit yakınlarının bayramlarını tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız