SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köklü Çözümler Getirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:47:29
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Sadece öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğin tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir” dedi. 

Okullarda 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 15 Eylül pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle sendika başkan Vekili Hanifi Gül ve Başkan Yardımcısı Cemal Kalay ile birlikte basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı, ilimizde 170 bin öğrenci, 11 bin 280 eğitim çalışanı, ülkemizde ise yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 850 bini aşkın eğitim çalışanı için 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlıyor. Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitim sistemimizin karakter, ahlak ve değer kazandıran bir muhtevaya kavuşturulması için daha çok çalışmak gerekiyor. Eğitimdeki tüm paydaşların ortak katkısıyla neslimizi geleceğe taşımanın gayreti içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Malatya'da eğitiminin hem nitelik hem de nicelik açısından daha üst düzeye çıkarılması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Eğitim-Bir-Sen olarak, gösterdiğimiz yoğun gayretlerle sözleşmeli öğretmenlik garabetine son verilmiştir. Fakat öğretmen istihdamında ücretli, vekil öğretmenlik gibi farklı uygulamalar bütün çarpıklığı ile devam etmektedir. Bu ucuz işçilik anlamına gelen palyatif uygulamalara son verilerek, tüm öğretmenlerin kadrolu olarak istihdamı sağlanmalıdır.

Öğretmen açığını azaltmak için 40 bin yeni öğretmen ataması yapılacak olması gayet olumlu olmakla birlikte yeterli değildir."

Yıldırım, "Öğretmenliğin gelir düzeyi ve statüsünün yükseltilmesine dönük çalışmalara hız verilmelidir. Katkı düzeyi yüksek öğretmenler ödüllendirilmeli, ayrıca zorunlu hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan eğitim çalışanlarına zorunlu bölge hizmet tazminatı ödenmelidir. Eğitim çalışanlarına ödenmekte olan ek ders ücreti en az 15 TL’ye çıkarılmalı; ek ders ücretleri vergiden muaf tutularak, vergi matrahına dahil edilmemelidir” diye konuştu.

“Okullara, ihtiyaçlarına göre bütçe ayrılmalı, eğitim çalışanları tahsildarlık yapmak gibi onur kırıcı ve eğitim dışı bir angaryadan kurtarılmalıdır" diyen Yıldırım, "Bakanlığın eğitim kurumlarının giderlerini göz önüne almadan kayıt döneminde yayınladığı genelge, iki arada bir derede kalan eğitim yöneticilerini daha da zor durumda bırakmaktadır. Bakanlık, eğitim kurumlarının kaynak sorununa köklü çözümler getirmelidir. Sadece öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneği, tüm eğitim çalışanlarına verilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız