SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kolay Bir Hadise Değil"

0
Güncellendi - 2020-07-16 04:13:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelindeki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Fethiye Grup Yolunda incelemelerde bulundu. Malatya genelinde 83 şantiyede aynı anda ekiplerin yaz sıcağında asfalt serimi yaptığına dikkat çeken Başkan Gürkan, “Hakikaten 40 dereceye yakın bir sıcaklığın içerisinde bu çalışmaları yürütmek kolay bir hadise değil. Ama asfalt da ısı derecesi yüksek bir zamanda dökülmesi gerekir ki sağlam olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Bürokratları ile birlikte yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını yerinde incelemek üzere ilçe gezilerine devam ediyor. Yazıhan İlçesinde ki yol çalışmalarını denetleyen Başkan Gürkan’ın inceleme gezisine Yazıhan AKP İlçe Başkanı Veysel Ateş ile Belediye Başkanı Nevzat Öztürk de hazır bulundu.

Yazıhan AKP İlçe Başkanı Veysel Ateş, “Fethiye, Erecek, Tahtalı, Böğürtlen, Çivril Grup yolumuzdayız. Yıllardır bu yolda bayağı sıkıntı vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla asfaltlandı. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yazıhan’da 200 kilometre yol yapılıyor

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk de Haziran ayı itibariyle Yazıhan’da Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi ile beraber müştereken ikinci kat asfalt ve sonrasında birinci kat asfalt serimi çalışmaları yapıldığını kaydetti. Öztürk, “Şu an üzerinde bulunduğumuz yolumuz Fethiye, Buzluk, Erecek, İriağaç gibi 9 mahallemizin ulaşımını sağlayan yoğunluklu bir yolumuz. Yolun genişletmeleri ve şarampolleri yapıldı. Altyapısı çok güzel. Diğer yollarımızı da takip edeceğiz ve asfalt çalışmalarını bu sene inşallah bitireceğiz. 100 kilometrenin üzerinde ikinci kat ve yine 80 kilometreye yakın da birinci kat asfalt çalışmaları olacak” bilgisini verdi.

Yazıhan’ın tarım ilçesi olduğuna işaret eden Öztürk, “Yoğunluklu olarak hububatın, sanayi ürünlerinin yetiştiği bir ova. Yıllık 500 bin tonun üzerinde yükü çeken yol ulaşım ağımız var. Yol çalışmalarından dolayı özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Grup Yolundan 9 mahalle yararlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 12 bin 300 kilometrekare yüzölçümüne sahip Malatya’nın genelinde 83 şantiyeyle aynı anda ekiplerin yol çalışması yaptığını belirtti. 2020 yılında Yazıhan’da 200 kilometre civarında yol yapım planlamaları olduğunu açıklayan Başkan Selahattin Gürkan, şu bilgiyi verdi:

“Üzerinde bulunduğumuz Fethiye Grup Yolumuz da 9 mahallemizin faydalanacağı bir grup yoludur. Bu yolun 25 kilometrelik kısmı tamamlandı, diğer çalışmalar da devam ediyor. Bir taraftan yol genişletme bir taraftan tretuar, zemin sertleştirme, birinci kat, ikinci kat asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Bu çalışmaları yapan arkadaşlarımızı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanımızın şahsında tebrik ediyorum. Hakikaten 40 dereceye yakın bir sıcaklığın içerisinde bu çalışmaları yürütmek kolay bir hadise değil. Ama asfalt da ısı derecesi yüksek bir zamanda dökülmesi gerekir ki sağlam olsun. İnşallah burada hem vatandaşımızın rahat güvenli seyahat etme imkanına kavuşmalarının yanında diğer taraftan da özellikle Recai Kutan Barajının yapılmasıyla birlikte Yazıhan Ovasının sulanmış olması ve burada şeker pancarı gibi gıda sanayi ürünlerinin yetiştirilmesi büyük önem taşıyor. Çalışmalarımızın Yazıhan’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Başkan Gürkan, inceleme gezisinde yol asfalt işçileriyle de sohbet ederek, yazın sıcağında yaptıkları çalışmadan dolayı tebriklerini iletti.

Tren yolu üst geçidi inşaatında inceleme

Daha sonra Başkan Gürkan ve beraberindekiler, Devlet Demir Yolları 5’inci Bölge Müdürlüğü tarafından tren yolu üzerine yapılan köprü yapımını inceledi. Burada ilgililerden bilgi alan Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) aracılığıyla su, elektrik, kanalizasyon ile ilgili deplase çalışmaları gibi gerekli tedbirler alınarak burada ki çalışmalar kolaylaştırıldı. Burası, Malatya’mızda seyahat edenlerin can ve mal güvenliği açısından, trafiğin sağlıklı bir şekilde akması açısından önemli projelerden biridir. İnşallah kısa zamanda tamamlanır. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yazıhan’da yapımı devam eden tren yolu üzerine 3 kollu üst geçidin 12 milyon TL maliyetli olduğu kaydedildi. Köprünün; çevre yolu, Yazıhan ve Fethiye’ye bağlanacak şekilde 3 kol üzerinde ayrı ayrı olmak üzere 750 metre uzunluğunda olduğu ve kazı çalışmalarının tamamlandığı, ikinci kademe dolgu çalışmalarının gerçekleştirildiği aktarıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Diriliş 2 (3 yıl önce)
    Berkant Mehmet Mert başkan elbette yapar. İşini severek yapan birisi olarak Mehmet Mert beyi kutlarım. Siz belediye de çalışıyorsunuz galiba. Bedava mesai yazmamıştır ondan dolayı işinize gelmemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafanalı (3 yıl önce)
    Valla yapılıyor ancak 1 yıl sonra o yolların halinide görseniz yazık onca masrafa malatyaya çevre yolunu yapın mezralara boş yere masraf etmeyin şimdilik bu yıl kuzey çevre yolunu bitirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı Ali baba (3 yıl önce)
    Malatya, her geçen gün ilerleyecegine, mualesef geriye gidiyor!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    başkan belediyenin kaç tane asfalt silindiri olduğunu biliyor mu acaba? yada eski usul taşla loğlama mı yapıyorlar acaba ki 83 şantiyede asfalt döküyorlarmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Arkadaşlar mezarlıklar berbat durumda temizlik yapılmıyor. İnsanlar içerisine girmeye korkuyor. Özellikle çırmıhtıda gedik mezarlığı berbat. Sayın başkanlar tedbili kıyafet denetlesinler. Az yiyin az çarçur edin makamlarınızın hakkını verin. Bir an önce mezarlıkları temizleyin ki insanlar geçmişlerini ziyaret edebilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkant (3 yıl önce)
    Çok kolay olur Mehmet Mert başkan yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Durucasulu (3 yıl önce)
    Nevzat Öztürk önce seçimden önce söz verip yarım bıraktığı yolları yapsın.yama dağına yol yapmayı bıraksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mübalâğa (3 yıl önce)
    Başkan Gürkan 83 şantiyede aynı anda asfalt serimi yapıyoruz diye açıklama yapmış. Böyle bir durumun olmadığını herkes biliyor. 83 noktada aynı anda çalışabilecek bir personel ve iş makinesi alt yapısı yoktur. Bu ancak yapılan her yama bir nokta, bir şantiye kabul edilirse mumkun olabilir. Nasrettin hocaya dünyanın merkezi neresidir diye sormuşlar. Hoca da Aha burası. İnanmazsanız ölçün bakın demiş. Evet her bir asfalt yama işini bir şantiye kabul edersek ancak 83 şantiye sözü belki haklı olabilir:))) Edebiyatçı bir hocamız galiba dündü bir yorum yazmıştı bir haberinize. Dedem sağ olsaydı Gürkan için Cumhuriyet tarihinin mübalağa sanatıni en iyi kullanan Belediye Başkanımız derdi demiş. Internetten baktım mübalağa abartı demekmiş. O halde bende ekleyeyim. Cumhuriyet tarihinin ve Cihanın gördüğü ve görebileceği mübalağa sanatını en iyi kullanan Başkanına sahibiz. Bu gurur hepimizin Malatya?.
    0
    0
    Yanıtla