SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kolay İş Değil, Yük Ağır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:53
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Cafer Aydın, ligde kalan 4 haftada camianın tek yürek olması gerektiğini söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Aydın, Hatayspor karşılaşması, ligde kalan 4 hafta ve takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın, Hatayspor karşısında iyi mücadele ettiklerini ve birçok net pozisyon yakaladıklarını ifade ederek, "Son zamanlarda oynadığımız en tempolu maçlardan biriydi. İlk yarı golü bulmuş olsaydık ikinci yarı skor çok farklı olurdu. Hatayspor’lu futbolcular maçın ilk dakikasından başlayıp oyunu soğutmak ve maçı germek için büyük bir çaba sarf ettiler. Oyunu soğutma yönünde başarılıda oldular. İlk 45 dakika iyi tempo yaptık. Net goller kaçırdık. O pozisyonlardan birini değerlendirebilseydik maç çok farklı olurdu. İkinci yarıda da futbol haricinde, oyunu soğutma yönünde hareket ettiler. İlk 10 dakikadan sonra her geçen dakika maçın stresini yaşadık. O anlamada istediğimizi sahaya yansıtamadık ama mücadele anlamında çok güzel işler oldu. O mücadelenin karşılığında son dakika gibi görünse de golü bulduk. Maçta sakatlık oldu durdu. Hakem 8 dakika uzatma verdi. Golü bulunca o oynanan 8 dakikada bize ceza oldu. O maçı o duruma getirende biz olmadık" dedi.

"OYUNDAN ÇOK ALINAN PUANLAR ÇOK DEĞERLİ"

Ligin son haftalarında alınan puanların kendileri için çok değerli olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Yeni Malatyaspor’a geldiğim günden itibaren söyledim bu takımda çok değerli 24 tane aslan gibi futbolcu var. Ellerinden geleni, yüreklerini sahaya koydular. Allah’ta taktir etti bu haftayı da 3 puanla kapattık. Bu haftalarda oyundan çok alınan puanlar değerli. Artık lig daralıyor. Ligin bitmesine bir ay kaldı. 4 maçımız var. Bütün maçlar çok zor. Futbolcularıma ilk geldiğim günden itibaren söyledim. 8’de 8 yaparsak bu takım şampiyon olur. Bu çocuklar da her geçen gün buna daha çok inandı. Futbolcuların kaybettikleri o öz güvende geri geldi. Hem oyun anlamında da üzerine koyarak ilerledik. Şimdi bu hafta da Tarsus İdman Yurdu maçı var. Her hafta futbolcularıma söylüyorum. Bu maçlar final diye. Bizim için her hafta önemli. Çünkü final oynuyoruz. Bu zor deplasmandan da 3 puanla dönerek, kendi işimize bakacağız" şeklinde konuştu.

"BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

Aydın, ligde kendilerinin ne yaptıklarının daha önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi; "Ligde kaç puanımız var bilmiyorum. Sadece kendi takımım değil, lider takımın bile kaç puan olduğunu bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey var. Rakiplerimin bir tek maç kaybetmesi lazım bizimde bütün maçlarımızı almamız lazım. Bizim maçlarımızın zor olduğu gibi rakiplerinde maçları zor geçecek. Giresunspor, Hatayspor’a konuk olacak. Kaybettiği taktir de, lider Hatay olursa biz son hafta final maçı oynayacağız. Hatayspor’un, Kartalspor maçı var. Rakiplerin birer maç kaybetmesini bekliyoruz biz. Hatayspor ile puan farkımız 2 puan. Giresunspor ile puan farkımız 6 puan. Hatayspor bir maç yenilsin, biz Hatayspor’un önüne geçiyoruz. Giresunspor bir maç yenilsin, biz son hafta Giresunspor’la final maçı oynayacağız. Daha farklı bir gidişatta olabilir. Şampiyonluğa oynamak kolay iş değil. Yükü ağırdır. Bunu sahada en rahat atlatan takım şampiyon olacak. Ben kendi takımıma sonuna kadar güveniyorum. Kalan 4 maç içinde biz bu işi bitireceğiz."

"KALAN HAFTALARIN HEPSİ BİZİM İÇİN FİNAL"

Ligde 4 final maçı oynayacaklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Hafta sonu Hatayspor maçında bizi yalnız bırakmayan seyircimize teşekkür ederim. Maçın son 10 dakikasında kale arkası o yağmurun altında gitmeyip, maçın sonuna kadar beklediler. O mutluluğu o coşkuyu hep beraber yaşadık. Ben 4 haftadır buradayım. Malatya şehri bu kenetlenmeyi daha önce yapsaydı; Yeni Malatyaspor şuan ipin en üstündeydi. Belki 5 puan fark atmış, lider koltuğuna bile oturmuştu. Malatya’nın bendeki farklı bir yeri var. Geldiğimde de dedim. Keşke Yeni Malatyaspor iyi durumda olsaydı da ben burada olmasaydım. Malatya’nın başarısına sevinebilecek bir insanım. Biz son 4 hafta da yakaladık. İnşallah bu 4 haftayı da dolu dolu yaşarız. Canı yürekten oyuncularıma inanıyorum. Biz bir üst lige çıkacağız. Gösterdikleri performansla o oyuncular o taraftarı stada çekiyor. Çankırıspor ile kendi sahamızda oynayacağız maçta, Hatayspor maçına gelen o seyircinin kat kat fazlasını geleceğine inanıyorum. Giresunspor ile final maçı oynarsak o seyirci Giresun’a geleceğini biliyorum. Eninde sonunda biz bu işi başaracağız. Biz kendi işimizi yapmazsak, rakiplerinde puan kaybetmesi bizim için önemli olmuyor. Tarsus İdman Yurdu maçı bizim için niçin önemli. O 4 haftaki emeğimiz çöpe gidebilir. Çünkü bir sonraki hafta onu taçlandırmamız gerekir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız