SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kolay Olmadı, Zorlandık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:08
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Körfez Futbol'u 1-0 yendiği karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, “Tatmin olmadığımız bir oyun var. Sevindiğimiz tek şey 3 puan oldu. Play off yolunda 3 puan önemliydi. Bir haftada 3 maç oynamak kolay değil. Yorgunluk da vardı. Doğrusu iyi oynamadık. Penaltıyı gole çevirebilsek, geriye kalan süreçte daha rahat bir futbol oynayabilirdik. Ama penaltıyı kaçırınca demoralize olduk. Körfez Futbol Kulübü daha derli toplu oynadı. Direkten dönen topları da var. Sezon sonuna doğru şans bize gülmeye başladı ama geciken bir şans oldu. Yapacak bir şey yok. Önemli olan 3 puandı ve istediğimiz aldığımız için sevinçliyiz” dedi.

"ZAMAN ZAMAN ZORLANDIK.."

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise önemli bir 3 puan aldıklarını ifade ederek, “Tabi ki kazanmak bizim için ön plandaydı. Belki kolay olmadı, zaman zamanda zorlandık. Rakibin de kalitesini ve gücünü göz ardı etmemek gerekiyor. Gerçekten çok kaliteli bir kadroya sahipler. Yetenekli ve deneyimli oyuncuları var. Bunun yanında küme düşmeme mücadelesi veriyorlar. Bu rakibimiz için önemli bir motivasyon oldu. Oyuna iyi başladık. İyi oynadığımız bölümde de bir penaltı kazandık. Ama bunu gole çeviremedik. Rakibimiz atakları vardı. Özellikle duran toplardan pozisyonlar bulmaya çalıştılar. İkinci yarıda buna benzer geçti. Duran toptan Ozan bize 3 puanı getiren golü attı. Tabi maçta şansta zaman zaman bizimle birlikte oldu. Neticede 3 puanı aldık, mutluyuz. Yola güzel bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, takım olarak kolay goller yemediklerini de belirterek, “Karşılaşmada zaman zaman iyi oynayıp, doğru işlerde yaptık. İstediğinizi yapamazken de, iyi sonuç almak futbolda önemlidir. Onun içinde takımımızda çok iyi bir karakter oluşmaya başladı. Birlikte ve disiplinli bir şekilde oynamaya başladık. Play-off’ta da en çok ihtiyacımız olan şey budur. Kolay gol yememektir. Artık Yeni Malatyaspor, kolay gol yiyen bir takım değil” ifadelerini kullandı.

"YENİ MALATYA'DAN İYİ OYNADIK.."

Körfez Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım da, iyi oynadıkları karşılaşmada istedikleri golü bulamadıklarını kaydederek, “Takımımızın oynadığı futboldan son derece memnunuz. Yeni Malatyaspor’a göre çok daha iyi oynadık. İyi pozisyonlarımız var. Maalesef istediğimiz golü bulamadık. Lig bizim için sıkıntılı geçiyor. Alt sıralardan biran önce kurtulmak istiyoruz. İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Gol bölgelerinde istenilen pozisyonlara girebiliyoruz ama bir türlü gol atamıyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlarda girdiğimiz pozisyonları değerlendirir, alt sıralardan bir an önce kurtuluruz” dedi.

Yıldırım, Yeni Malatyaspor’u daha üst liglerde görmek istediklerini de sözlerine ekleyerek, “Yeni Malatyaspor’u tebrik ediyorum. Malatyaspor’da forma giydim. Bu şehir gerçekten Süper Ligi hak ediyor. Yeni Malatyaspor’u daha üst liglerde görmek istiyoruz. Benim gönlümden bu geçiyor. Bundan sonraki maçlarında da Yeni Malatyaspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

Körfez Futbol Kulübü'nün teknik direktörü olan Ahmet Yıldırım, faal futbol oynarken Haşim Karadağ'ın başkanlığı döneminde oldukça yüksek bir bedelle Malatyaspor kulübüne transfer olmuş, bu transfer o dönemde tartışma konusu olmuştu.

"PENALTI GOL OLSAYDI.."

Yeni Malatyaspor’un forvet oyuncusu Emrah Ekmekçi, önemli bir 3 puan aldıklarını ve play off yolunda rahatladıklarını söyledi.

Emrah, Körfez Futbol Kulübü karşısında takım olarak iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Maça iyi başladık. Bir penaltı pozisyonumuz var. Penaltı gol olsaydı, maç çok daha iyi geçebilirdi. Zora soktuk ama kazanmasını bildik” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor’da sol açıkta forma giyen Mehmet Türkmehmet, Play off’a kalıp, bir üst lige çıkmak istediklerini kaydederek, “Kendi sahamızda puan kaybetme lüksümüz yok. Bu anlamda Play-off yolunda önemli bir 3 puan aldık. Hava şartlarında dolayı çok iyi bir futbol ortaya koyamadık ama 3 puanı almasını bildik. Son haftalarda yakaladığımız istikrarı devam ettiriyoruz. Play-off’a kalarak, bir üst lige çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

LİGDE TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU

2. Lig Beyaz grupta haftanın toplu sonuçları şöyle:

Denizli Belediyespor- Gaziosmanpaşaspor: 0-1

Balıkesirspor- İskenderun Demir Çelikspor: 2-0

Yeni Malatyaspor- Körfez Futbol Kulübü: 1-0

Eyüpspor- Ofspor: 0-1

Anadolu Selçukluspor- İnegölspor: 1-1

Bayrampaşaspor- Çamlıdere Şekerspor: 2-1

Tokatspor- Altay: 1-1

Kızılcahamamspor- Alanyaspor: 3-1

Bu maçların ardından puan sıralaması şöyle oluştu:

TakımO P

1.Balıkesirspor 27 58

2.İnegölspor 27 50

3.Yeni Malatyaspor 27 47

4.Tokatspor 27 44

5.Bayrampaşa 28 40

6.Kırklarelispor 27 40

7.Kızılcahamamspor A.Ş. 27 39

8.Altay 28 38

9.Alanyaspor 28 35

10.İskenderun Demir Çelikspor 27 35

11.Eyüpspor 27 32

12.Anadolu Selçukluspor 28 31

13.Körfez Futbol Kulübü 27 30

14.Ofspor 27 30

15.Denizli Belediyespor 27 27

16.Gaziosmanpaşa 28 26

17.Çamlıdere Şekerspor A.Ş. 27 25

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız