SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kolay Zayıflamanın 15 Yolu!

A- A+ PAYLAŞ
 
Kilo problemi olanlar, ağır diyetlere hiç gerek yok. Yemek alışkanlıklarınızda yapacağınız değişikliklerle kısa zamanda kilo verebilirsiniz!
 
1- Porsiyonları küçültün: Kendinize yasaklar koymak yerine her şeyden küçük miktarlarda tüketin. Böylece mahrumiyet duygusu gelişmez ve bu alışkanlığınızın tamamen değişmesi içinde daha sabırlı olabilirsiniz. Yasaklar koymak bu beslenme tipinden vazgeçmenize sebep olabilir. 
 
2- Çayı ve kahveyi şekersiz için: Her gün beş kesme şeker kullandığınız hesabından yola çıkarsak bakın nasıl bir tablo ortaya çıkıyor: Günde 5 şekerx20=100 kalori enerji veriyor. Her gün sadece 100 kaloriden vazgeçerek ayda 3 bin kalori, yılda 36 bin 500 kalori tasarruf ederek yıl sonunda 5 kg. zayıflayabilirsiniz. 
 
3- Salatanın yağına dikkat: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterli. Bundan fazlası 50 kalori demek. Salatanızda zeytinyağı miktarını azaltmak için içinde sirke ve baharat bulunan soslar yaratabilirsiniz. Bu soslara biraz hardal veya yoğurt ekleyebilirsiniz. 
 
4- Haftada 1-2 kez kurubaklagil: Mercimek, nohut, kuru fasulyeyi ihmal etmeyin. Haşlayıp salatalarınıza katabilir, çorbasını yapabilirsiniz. Böylece bitkisel protein kaynağı ve lif bakımından daha zengin beslenmiş olursunuz. Lifler, kansere karşı koruyucu olduğu gibi bağırsak hareketlerini de düzenler. 
 
5- Doymuş yağ tüketimini azaltın: Hayvansal besinlerin; süt, yoğurt, peynir ve etlerin yağsız olanlarını tercih edin. Böylece daha az yağ ve kolesterol almış olursunuz, günlük kalori alımınız da azalmış olur. 
 
6- Alkol tüketimini sınırlandırın: Alkol seviyorsanız tercihiniz şarap olsun. Rakı, votka ve viski yüzde 45-50 oranında alkol içerirken, şarapta bu oran yüzde 12-15. 1 gr. yağ 9 kalori içeriyor, 1 gr. alkolse 7 kalori.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız