SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koldan Anjio..

A- A+ PAYLAŞ

Koldan anjiyo alarak kalp damar yolunu açtıran hastalar, amileyathaneden çıktıktan 1 saat sonra evlerine geri dönebiliyor. Koldan anjiyo olarak balon sistemi uygulanan hastalar ise sabah gelip, akşam evlerine rahatlıkla gidebiliyorlar.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalp damar tıkanıklığı sorunu yaşayan hastalara yaptıkları anjiyoda kasık yerine koldan damar kullanılması ile yapılan anjiyo uygulamaları sonucunda hastaların hastanede daha az süre kalmasının sağlandığını belirtti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Özdemir, koldan yapılan anjiyo yöntemini anlatarak "Bu anjiyo yöntemimiz koldan yapılıyor. Klasik anjiyoda kasıktan girip hastaların anjiyosunu ve görüntülenmesini yapıyorduk. Bu yöntemde özellikle seçilmiş hastalarda koldun bilek kısmında girip, damar yolunda ilerleyip, kalbin damarlarını görüntülüyoruz. Balon sistemi varsa, balon sistemimizide uygulayıp, çıkıyoruz. Kornerleri çok dolambaçlı olan hastalarımızın anjiyosunu koldan yapıyoruz. Koldan anjiyo yapılmasını bazen hastanın isteğine bırakıyoruz. Koldan anjiyo olan hastamız 4 saat hastanede beklemiyor ve işlemden yaklaşık yarım saat veya 1 saat sonra rahatlıkla evine gidebiliyor. Koldan anjiyo olanlara kum torbası konulmuyor. Dolayısıyla bunun kolay yönetimi, sabah balon yapıyorsunuz, hasta akşam evine gidebiliyor. Sadece anjiyo olanlar ise işlemden yarım veya 1 saat sonra evine gidebiliyor. Hastanın hastanede kalma süresini kısaltabiliyoruz. Hasta hemen ertesinden işine gidebiliyor" şeklinde bilgi verdi.

HASTANIN TALEBİNE BAĞLI YAPILIYOR

Özellik arz eden hastalar ile talepde bulunupta kol damarı uygun olan hastalara koldan anjiyo yapıldığını belirten Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Hastanın koldan anjiyo olma isteği var ise, kollarına bakıyoruz, eğer kollar uygunsa koldan anjiyo yapıyoruz. Biz özellik arz eden hastaların kolundaki damarı kullanıyoruz. Tabi bunu hastanın isteğine bağlı olarak yapıyoruz. Hasta, eğer balon yapılmışsa, sabah gelip akşam gidebiliyor. Yada sadece anjiyo yapılmışsa hastamız 1 saat sonra evine dönebilir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız