SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koliler Yaş Kayısı Dolu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısının bu yıl hasadına başlanırken, bugünlerde koli koli yaş kayısı hediyesinin otobüslerle il dışına gönderilmesi otobüs firmalarının şikayetine neden oluyor.

Kuru kayısı rekoltesinin civar illerin ilçeleri dahil 100 bin ve yaş kayısı rekoltesinin de 400 bin ton civarında olarak tahmin edilmesi sonrasında Malatya'nın birçok yerinde kayısı hasadı başladı. Yaş kayısıyı karton kutulara paketleyip, otobüslerle il dışındaki tanıdık ve dostlarına koli koli gönderen Malatyalılar, otobüs firmalarının şikayetine neden oluyor. Bugünlerde şehirlerarası otobüslerin bagaj bölümünün büyük bölümünü yaş kayısı oluşturuyor. Otobüs firmaları, yoğun olarak kayısı hediye gönderilmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirtiyorlar.

Yaş kayısının perakendede kilosu, cinsine ve kalitesine göre 1 ile 2,5 YTL arasında işlem görüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız