SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kollarımızı Sıvadık"

A- A+ PAYLAŞ

 

Vali Ulvi Saran’dan sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret. Çok sayıda basın mensubunun hazır bulunduğu ziyarete kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve parkmetre ihalesini alan şirketin, personeline ve belediyeye olan yükümlülüklerini sağlıklı olarak yerine getirememesi konuları damgasını vurdu.

Belediye başkanı Ahmet Çakır tarafından, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile Cemiyet başkanlığına yeniden seçilen Haydar Karaduman ve yönetimine bir kutlama ziyareti gerçekleştirildi. Gazeteciler Cemiyeti başkanı Haydar Karaduman, “Biz basın mensupları aldığımız toparladığımız haberleri vatandaşa sunuyoruz. Bugüne kadar hep bir şeyler vermek, vatandaşı bilgilendirmek istedik. Kimseden bir şey talep etmedik. Yeni yönetim olarak isteyeceğiz. Sayın başkanımızın “5 yıldızlı Malatya” hedefi var. Bunun meyvelerini almaya başladı ve Malatya’mızı yıldızlaştırmak adına önemli projelere imza attı. Bizde kendisinden bütün yönleriyle Malatya’yı 5 yıldızlı yapmayı hedefleyen başkanımızdan hedeflerine yakışır 5 yıldızlı bir basın merkezi istiyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Bizler basın mensuplarıyla iç içe yaşıyoruz. Yani Malatya’nın sorunlarının bizlere yansıtılması adına kendilerinden çok yardım alıyoruz. Aynı zamanda sokaktaki vatandaşlarımızın Belediyeden isteklerini bizlere yansıtıyorlar. Belediyemizin yaptığı çalışmalar doğrultusunda eksikliklerimizi en iyi gören basın mensuplarıdır diyoruz ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla teşekkür ediyorum. Bizler de sağduyulu ve iyi niyetli bütün eleştirilere açık olduğumuzu devamlı dile getiriyoruz. Yapılan yapıcı eleştirilerle bizleri de olumlu yönlendirdiklerini de söyleyebilirim.”diye konuştu.

“BİRLİKTE YÖNETELİM..”

Çakır, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bizler de zaten basın mensuplarının bu özelliklerinden dolayı kendileriyle devamlı istişare halinde olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız veya yapacaklarımız projelerde devamlı kendilerinin görüşlerini alabilmek için istişare toplantıları düzenliyoruz. Şehri birlikte yönetelim mantığıyla basın ile hareket ediyoruz edeceğiz. Basın mensuplarımız vatandaşların sıkıntılarını ve belediyeden isteklerini yakından takip ettikleri için ortak akıl çerçevecisinde kendileri ile çalışmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız halkımızın isteklerini tespit edebilmek ve öncelik sırasına göre daha çabuk karşılayabilmek, buna göre değerlendirdik ve projelendirmek istiyoruz.

Bütün cemiyetlerde olduğu gibi basın cemiyetimizinde bir takım ihtiyaçları vardır. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Malatya’da gerçekten kabul görmüş bir cemiyet olarak göze çarpıyor. Bende biliyorum şuandaki yerleri kendilerine ait değil, kendilerine ait daha modern bir mekanlarının olması gerektiğini kabul ediyorum. Biz Malatya Belediyesi olarak başkanımızın da ifade ettiği 5 yıldızlı basın merkezi konusunda elimizden gelen desteği sunacağız. Bir de sadece basın mensupları için bir konut projesi yapabiliriz. Bunun için cemiyet ile birlikte hareket edip TOKİ aracılığıyla da bunu gerçekleştirebiliriz. Bu projeleri toplum adına faydalı bulduğumuz için ve prensiplerimizden biri olduğu için bu konularda elimizden geleni yapacağız.

Malatya Belediyesi olarak yaptığımız projelerden en önemlisi Malatya Şehrinin Yenilenme Projesidir. Şehir demek medeniyet demektir. Şehrimizin alt yapı ve üst yapılarıyla daha medeni hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Bu projemiz hemen hemen tamamlanmak üzeredir. Bazı caddelerimiz tamamlanmak üzere. Ülkemizin en uzun caddeleri arasında yer alan Dede Korkut parkından başlayıp, İnönü caddesinden devam eden ve Çöşnük kavşağında son bulan 6 km’lik caddemizde çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Büyük bir bölümü bitmiş vaziyette ve kalan kısımların az bir süre sonra Türkiye’nin en önemli caddeleri arasında yeniden yer aldığını görüyoruz. Tamamlanması ile birlikte caddemizin açılışını hep birlikte yapacağız. Akpınar meydanımızın da tamamını yenileyeceğiz. Oradaki çalışmalar devam ediyor. Kenar mahallerimiz Taştepe, Boztepe, Göztepe ve Melekbaba caddelerinin de de yenileme çalışmaları yapmaktayız. Bu yerlerimizi hızla bitirip diğer projelerimize başlamayı hedefliyoruz. Bununla beraber Malatya’nın yeni yüzünü meydana çıkarmayı hedefliyoruz. Bölgenin en önemli yerleşim merkezi haline gelmesini hedefliyoruz.”

“TECDE YOLUNDA SORUN YOK”

Bir gazetecinin Tecde’deki yol yapım çalışmaları sırasında yüksekte kalan doğalgaz şebekesi örneğini vererek “ Kurumlar arasındaki koordinasyonun eksikliğini niçin giderilemediği?” yönlü sorusunu Başkan Çakır;  “Evet. Çok yerinde bir soru. Göreve başladığımızda bırakın dışarıdakileri kendi kurumumuzdaki birimler arasında bile koordinasyon sağlıklı işlemiyordu. İlk iş olarak kendi birimlerimizle olan iletişimizdeki kopuklukları çözdük ve ileriye dönük olarak, TEDAŞ, TELEKOM, MOBESE, doğalgaz, karayolları gibi yatırımcı kurumlarla birlikte defalarca bir araya geldik ve koordinasyonlu çalışmalarda büyük ilerlemeler yani  şu ana kadar sağlanamayan koordinasyonu sağladık. Bazı caddelerde başlayamamızın nedeni kuruluşların planlama ve ihale süreçlerinin uzamasıdır. Bu nedenle 12 caddemize başlayamıyoruz. Bizim amacımız yaptığımız bu işlerin, birlikte yaparak kalıcı olmasını sağlamaktır.  Tecde yolundaki yol yapım çalışmalarında da her hangi bir sorun yoktur. O yolda çalışmaya başlamadan önce Doğalgaz şirketine projemizi gönderdik ve yolun 5 metre düşürüleceğini söyledik. Onlarda şebekeyi 6.5 metre deplase ederek aşağı indirecekler.. Orda büyük bir problem yoktur. Koordinasyonlu olarak çalışmalarınız devam ediyor. Dün meydana gelen kaza da küçük bir kazadır.” şeklinde yanıtladı.

PARKMETRE..

Başkan Çakır, “Parkmetre ihalesini alan firmayla ilgili;  çalıştırdığı işçilere sosyal güvencelerinin ve maaşlarının verilmemesi nedeniyle mağdur olduğunu, bu konuda belediye olarak bir yaptırımınız olacak mı?”  ve “İlgili firmanın belediyeye olan yükümlülüklerini zamanında yerine getiriyor mu?” sorularına Ahmet Çakır şu şekilde yanıt verdi:

“Bazı firmalarda kurum içi sorunlardan dolayı aksamalar olabilir. Bunlar kurum içi olaylardır. Bunlara müdahale etmek onların iç işlerine karışmak anlamına gelir. Ama sosyal boyutu varsa da gereken yapılır” diye yanıtladıktan sonra “Bazı aksamalar da olsa ilgili şirket, belediyeye karşı yükümlülüklerini yerine getiriyor. Aksi olsa zaten Belediyemiz tarafından ihalesi tek taraflı fesh edilir” diyerek firmanın Belediyeye olan yükümlülüklerini geç de olsa yerine getirdiğini belirtti.

Karşılıklı sohbetten sonra ziyaret sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız