SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köln'de Elazığ- Malatya Dostluğu

A- A+ PAYLAŞ

Almanya’nın Köln’de kentinde yapılan Elazığlıların Bahar Şenliğine, davet edilen Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yigit ve beraberindeki Malatyalılar da katıldı. Elazığlıların programına davet edilmekten son derece mutlu olduğunu belirten Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yigit konuşmasından önce Elazığlılara Malatya kayısısı ikram etti.

Türkiye’de başlatılan Elazığ-Malatya dosluk projesinin Avrupa’da devam ettirmek düşüncesinde olduğunu vurgulayan Köln Malatyalılar Dernek Başkanı Hidayet Yiğit Almanya’da da bu birlikteliğin oluşması amacı ile Elazığlıların davetine seve seve katıldığını söyledi.

Avrupa’da da Malatya-Elazığ dostluğunu arzuladığını belirten Başkan Yigit “Bu dostluğun pekiştirilmesi için ileriye yönelik çeşitli etkinlikler ve birlikte geceler yapmak istiyoruz. Bu anlamda ilk atağı yapan Avrupa Elazığlılar Derneği Yöneticilerine ve Elazığlılara teşekkür ediyorum. Böyle bir orgnaizeye bizleri devam ettildikten sonra inşallah devamını getireceğiz.” dedi.

Derneklerin amacının sadece gece yapmak olmadığını belirten Başkan Yigit, derneklerin amacının geceden çok Avrupa’daki hemşehrilerimiz bir araya toplamak, tanıştırmak ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Yigit, geçen aylarda yapılan Köln karnavalına Malatyalılar olarak katılıp, Malatya kayısısını en iyi şekilde tanıttıklarını ifade etti.

Almanya’daki Elazığlıların tanışma, kaynaşma ve dayanışmasına vesile olmak amacı ile Köln’de düzenlenen bahar şenliğine çok sayıda Elazığlı vatandaşlar ailece katıldılar. Bahar şenliğine Almanya’nın Köln, Bonn, Aachen, Leverkusen, Wüppertal, Duisburg ve çevresindeki illerinden gelen Elazığlılar, Elazığlı sanatcı Ali Baki ve ekibinin davul ve zurna eşliğinde Elazığ halk oyunları ile coştular. Ailece çekilen halaylardan sonra bayanlar ayrı olarak halay çekerek doyasıya eğlendiler. Sanatcı Rabia Baki ’in söylediği Elazığ müziği eşliğinde Elazığlı vatandaşlar güneşli havada hemşehrileri ile birlikteliğin keyfini çıkardılar.

Bahar şenliği misafirlere ciğ köfte ikramı ile başladı. Aileler birbiri ile tanıştıktan sonra mangallar yakıldı ve çeşitli ızgara kebapları misafirlere ikram edildi. Elazığlıların Köln Bahar Şenliğine Almanya’daki ulusal Türk basını büyük ilgi gesterdi. Avrupa’da Elazığlıları temsil ettiklerini ifade eden AED Genel Sekreteri Cihan Ural, sosyal ve kültürel programlarla Elazığ-Harput Kültürünü gelecek nesillere aktardıklarını söyledi.

Köln’de akşama kadar devam eden bahar şenliği misafirlere verilen çay ve tatlı ikramı ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Belkıs kocaoğlu (3 yıl önce)
    Selamün aleyküm kardeşlerim ben hataydan yazıyorum benim 5çocuğum var ve eşim işsiz sizden mümkünse maddi yardım istiyorum rica etsem bana da yardım edermisiniz çocuklarımı okutmakta çok zorlanıyorum yardımınıza ihtiyacım var olurda yardımcı olmak isterseniz 05395966019 numaram?
    0
    0
    Yanıtla