SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köln'de Malatya Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Köln'de buluşan çok sayıda Malatyalı unutulmaz bir gece yaşadı.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Malatyalılar gecesine yoğun ilgi oldu. İntersaal'deki geceye Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ile İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, DİTİB Genel Müdür Vekili Mehmet Yıldırım, Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, Almanya'nın diğer kentlerindeki Malatyalı derneklerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmalarını yaptıktan sonda birlikte sahneye çıkan ve Malatya için el ele tutuşup dostluk mesajları veren CHP ve AKP'li milletvekillerinin bu görüntüsü alkışlandı.

THY MALATYA'YA DİREK UÇACAK
Öznur Çalık, Türkiye'den gelen Malatya heyeti olarak buradaki Malatyalı hemşehrilerine sürpriz bir haberleri olduğunu belirterek “Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri ile görüşüp buradaki vatandaşların Malatya'ya direkt uçmak istediğini söyledik. Onlar da yeni sezonda direkt Malatya'ya uçak seferi düzenleyecekleri sözü verdiler. Bunu da bu gece müjdelemek istedik” dedi.

ÖNEMLİ OLAN ASİMİLE OLMADAN ENTEGRE OLMAKTIR
Malatya Valisi Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, “Malatya'dan kopup buraya gelen ve yaşadıkları ülkeye mükemmel bir şehirde uyum sağlayan vatandaşlarımızı kutluyorum. Özellikle Köln'de yaşayan Malatyalılar farklılık ve kültürlerini koruyarak buraya entegre olmuşlar. Bu çok önemli. Buradaki birlik ve beraberlikten çok etkilendik” diye konuştu.

“MALATYA'MIZ BÜYÜK BİR MOZAİKTİR”
Gecede konuşan Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit şunları söyledi:

“Bütün başarıların yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Tüm hemşehrilerimizi el ele verip derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Malatya'mız büyük bir mozaiktir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürt'üyle her zaman tarih boyunca et- tırnak gibi yaşamış ve bundan sonra da sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.”

Gece, sanatçıların konserleri, müzik ve eğlenci ile geç saatlere kadar devam etti.

HABER: Volkan ARIKAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız