SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köln'de Malatyalı Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Malatyalılar 3. Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi'nde, Malatyalılar hasret giderdi.

Köln'deki Intersaal salonunda gerçekleşen geceye, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen bin 200 Malatyalı katıldı.

Geceye; Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Lale Akgün, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Bülent Topaloğlu, Dr. Abdullah Turgut ve Malatyaspor Avrupa Temsilcisi Halil Üstündağ da katıldı.

Alev Özdemir, Grup Destan, Tolga, Zeynel Engin Nurşani ve İsmail Hazar'ın şarkılarıyla coşan davetliler yapılan tombala çekilişleriyle de eğlendi. Gece ayrıca Malatyaspor futbolcularının imzaladığı forma açık artırma usulüyle satıldı.

Geceye damga vuran şarkıcı İsmail Hazar, protokolü halaya kaldırdı. Davul şov eşliğinde türkü söyleyen İsmail Hazar, Türkiye'nin iki önemli devlet adamı İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın da Malatyalı olduğunu hatırlattı.

Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, yaptığı konuşmada, "Almanya'da yaşayan tüm Malatyalıları bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliği sağlayan bu derneğe her Malatyalının sahip çıkmasını ümit ediyorum. Bugünkü organizasyonda amaç eğlenceden öte birlik beraberlik ve yardıma muhtaç kişi, kurum ve kuruluşlara fayda sağlamaktır. Şu an Almanya'da örgütlü 5 Malatyalılar Derneği var. Bu dernekleri bir çatı altına toplayıp Avrupa Malatyalılar Federasyonu girişimleri başladı, bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Almanya'da hemşehrileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın da, "Sizleri Battalgazi’nin sesi,Niyazi Mısri’nin nefesi, Hasanı Basrinin, Somuncubabanın,
Turgut Özal’ın ‘hoşgörüsü’ ile selamlıyorum.

Aminizden selam getirdim. Bibinizden selam getirdim. Adafıdan, Akpınardan, Fuzuliden, Kernek’ten selam getirdim. Ganereden, Şire pazarından; Bakırcılar Çarşısındaki Kalaycı Vahap ‘tan Demirci Duran’dan, Pendirci Aziz’den Malatyalı Fahri’den, Çırmıktılı Hakkı Dayı ‘dan Selam getirdim." diye başladığı konuşmasında, daha sonra "Bu manzara karşısında gerçekten duygulandım. Burada hemşehrilerimle olmaktan gurur duydum. Eminim ki, bu tür etkinlikler ve toplantılar Malatyalıların birlik ve beraberliğine güç katacak, kalplerimizi biri birine daha da yakınlaştıracak, hemşerilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunacaktır."dedi.

Malatya Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Akın, "Bu kış ilimize doğalgaz geldi ve hava kirliliği azaldı. Malatya, Türkiye'nin incisidir. Bir hava yolu şirketi artık kentimize direkt uçuşlara başladı. Bundan da büyük memnuniyet duyduk" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız