SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koltuk Değneği Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da engelli milletvekili aday adayı Ünal Tutar, "Engelleri yaşamamış insanlar bizim sorunlarımızın çözümünde ne kadar gerçekçi olabilir ki" diyerek, "Nüfus ve vekil sayısına göre 65 engelli olmalıdır"ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin organizesi ile Sosyel Destek Projesi (SODES) kapsamında açılan konfeksiyon kursunda basın mensuplarına bir açıklama yapan engelli AKP'den Malatya milletvekili aday adayı Ünal Tutar, önce kendini tanıttı ve özetle şunları söyledi: "Hangi engelsiz milletvekili bizim gibi düşünebilir, hissedebilir, benim sorunlarımı anlıyorum demekten öteye gidebilir ki. Bunları yaşamamış insanlar bizim sorunlarımızın çözümünde ne kadar gerçekçi olabilir ki. Sürekli bizlerin sorunlarını çözmeye çalışan, iyi niyetli olduklarına inandığımız siyasilerimiz oldu. Bu süreçte bizler olmaz isek, sacın bir ayağı eksik engelli olmaz mı,Artık sorgulama zamanının geldiğine inanıyorum.
2010 yılı nüfus sayımına göre 73 milyon nüfusumuzun yaklaşık 9 milyonu yani yüzde 12'sini engelliler
oluşturmaktadır. Bunun meclisteki 550 milletvekiline oranlarsak, 65 engelli milletvekili olması gerekir,
Peki ama kaç tane, yalnızca 1 tane görme engelli milletvekili var. AK Parti iktidarında engellilere yönelik birçok olumlu yasal, ekonomik ve yapısal değişiklikler oldu, bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için önümüze bir fırsat çıktı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, birçok konuda olduğu bu konudaki sıkıntıyı da görerek bu dönem meclis çatısı altında engellilerin temsil sayısını arttırmaya karar vermiştir."

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise "17 yıllık derneğimiz kurulduktan sonra hiçbir aday adayına destek vermedik ve herkese eşit mesafede olduk. Ancak engelli kardeşimiz Ünal Tutar'a destek veriyoruz ve ona koltuk değeneği olacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız