SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koltuk Derdimiz Yok'

A- A+ PAYLAŞ

SABAH Gazetesi Ekonomi yazarlarından hemşehrimiz Şelale Kadak, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Birliği (İHKİB)'nde başkan adayı olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı ve Malatyaspor eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile yaptığı görüşmeyi köşesinde yazdı.

İşte o yazı:

...

"İHKİB Başkan adayı "Koltuk derdimiz yok" diyor

Yine bir seçim dönemine girdik. Bu kez seçim İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Birliği'nde (İHKİB) 7 bin üyeli İHKİB'in halen başkanlık koltuğunda oturan Damat Tween'in patronu Süleyman Orakçıoğlu'nun karşısında üç aday var. Nedim Özbek, Abdi Köse ve Hikmet Tanrıverdi .

Her dönem seçimler İHKİB de çekişmeli geçer. Bu yıl adaylara bakıyorum ve hepsinin de iddialı olduğunu görüyorum. Hepsi de yaptığı açıklamalarla güçlü bir şekilde başkanlığa geleceklerini ima eden konuşmalar yapıyor.
Haziranda yani seçim günü nelerin yaşanacağını şimdiden bilemeyiz. Belki bazı adaylar birleşir, belki bazısı çekilir. Seçim tarihi henüz belli değil. Çünkü mevcut yönetim toplanıp tarih belirlemedi henüz. Bu arada adaylar tarihin belirlenmesinden rahatsız, çünkü seçim tarihi okulların tatil olmasından sonraya kalırsa, katılımın az olacağını söylüyorlar.

Dün bu adaylardan Hikmet Tanrıverdi ile konuştum. 'Biz çözüm grubuyuz ve geliyoruz' diyerek ne kadar güçlü olduklarını anlatmaya çalıştı bana.

'Nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz' diye sordum. Bana sektördeki birçok önemli derneğin kendi ekibini desteklediğini söyledi. Nitekim birçok dernek başkanı Tanrıverdi'nin adaylığından sonra yaptığı toplantıya katılarak desteklerini kamuoyuna da göstermişlerdi.

Triko Sanayicileri Derneği, Çorapçılar Derneği, Osmanbey İşadamları Derneği ve Laleli İşadamları Derneği ve İç Giyimciler Derneği . Nereden bakarsanız bakın sektörün 1500'ü bu derneklerin içinde. Tabii hepsi başkanları gibi Tanrıverdi'ye oy verirse...

33 yıldır konfeksiyon sektörünün içinde olan Hikmet Tanrıverdi'nin ilginç bir geçmişi var. Bir çok derneğin ya kurucusu ya başkanı kendisi.

Futbolla ilgili olanlar, Tanrıverdi'nin 5 yıl gibi bir süre de Malatyaspor'un başkanlık koltuğunda oturduğunu hatırlayacak.

Sivil toplum örgütlerinde uzun yıllardır çalışan bir isim olan Tanrıverdi, örneğin Merter Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kurucularından, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği'nin ise hem kurucusu hem de ilk başkanı. İTO'da Mehmet Yıldırım döneminde de 8 yıl yönetimde yer almış.
Özetle dernek, birlik gibi oluşumlarda ismi geçen bir işadamı.

'Peki' diyorum, 'Yorulmadınız mı? Ya da bu koltuklar Ankara'da sizleri ayrıcalıklı bir konuma getiriyor. O yüzden mi bu kadar çok istiyorsunuz', Tanrıverdi şöyle cevap veriyor:

"Bu tür örgütlenmelerde bilgi birikimimiz var artık. Ama koltuk derdimiz asla yok. Sektörümüz bir sıkıntı içinde ve biz önümüzdeki iki yılın çok önemli olduğunu ve eğer bazı projeleri üretmekte geç kalırsak, geleceğimizin yok olacağını görüyoruz. Çözüm için yola çıktık."

Anladığım kadarıyla Tanrıverdi özellikle küçük ölçekli işletmelerin sesi olmak için yola çıkmış. Zaten, "19 bin konfeksiyon üreticisi var.

Bunların bini yüzde 80'lik ihracatı gerçekleştiriyor. Geriye kalan 18 bin de ihracatın kalan yüzde 20'sini gerçekleştiriyor. Biz işte bu yüzde 20'yi büyütmek istiyoruz" diyor.

Hikmet Tanrıverdi'yi destekleyenler ve yönetiminde yer alanlar arasında Sunset mayolarını üreten Kemalattin Güneş ve Hatemoğlu'ndan Efsane Turan var. Bu arada siz bu yazıyı okurken, İHKİB adaylarından Denimder Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek ile bir araya gelip, seçimlerde hazır giyim sektörünün ihracatçı temsilcilerine ne vaat ettiğini öğreneceğim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız