SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kolumda Altın Bilezik Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:39
A- A+ PAYLAŞ

Işık Kadınlar Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle organize edilen, "Artık Kolumda Altın Bilezik Var" adlı projesinin açılışı Taştepe Mahallesi'nde yapıldı. 

Açılışa; AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Çakır, Tüfenkçi'nin eşi Esra Tüfenkçi ve Şavata'nın eşi Fatma Şavata, Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, kursiyerler ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Çelikyay, dernek olarak 2007 yılından bugüne kadar eğitim ve sosyal içerikli birçok faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bugün de özellikle kadınlarımızın mevcut potansiyellerini geliştirmek ve ileriye dönük istihdamını sağlamak üzere 'Artık Kolumda Altın Bilezik Var' projesine başlıyoruz. İl Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen bu projenin güzel sonuçlarını hep birlikte göreceğiz inşallah. Kursiyerlerimize halk eğitim merkezimizin belirlediği eğitmenler tarafından biçki, dikiş ve mefruşat eğitimi verilerek, kurs sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika alacaklardır. Ayrıca eğitim, sağlık, sosyal içerikli birçok konuda uzmanlar öncülüğünde seminerler verilecektir. Şimdiden bu çalışmanın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler ise, il merkezi, ilçe ve köylerde kurslar açtıklarını ve bu kurslara ilginin her geçen gün katlanarak arttığını belirterek, "Halkın yaşam kalitesini yükselterek, toplumsal refahını artırmak için yaşam boyu öğrenme perspektifi içerisinde topumun her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere enerjilerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak öğrenme, iş ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra ulusal kültür değerlerinin korunmasına milli ve manevi duyguların yaşatılmasına yardımcı olmak misyonuna uygun olarak halkla iç içe çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık da, "Kadınlarımız güzel el işleri meydana getirmişler. Ne mutlu ki başarıları her geçen gün katlanarak artıyor. Biz kadınlar ülkemizin gelişmesi, kalkınması, sağlıklı ve güçlü bir toplum olabilmesi yönünde her geçen gün önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Daha yeni kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümünü kutladık. Artık kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda önemli roller üstlenmişlerdir. Kadınlarımızın evinde ailesine, iş yerinde ülke ekonomisine, sokakta toplum hayatına, okulda yavrularımıza, siyasette ülke yönetimine yönelik gerçekleştirdiği çalışma ve hizmet her türlü takdirin üzerindedir. Yapılacak daha çok iş, gidilecek daha çok yol vardır" ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından, projenin açılışı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız