SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kolyeye Bir İnci Daha..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun aynı zamanda bölüm başkanı olduğu Gastroenteroloji Anabilim Dalı’na bağlı Endoskopi Ünitesi’ne ülkemizin ve dünyanın en gelişmiş cihazlarından kazandırılması nedeniyle açılış töreni düzenlendi.

Sindirim sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yapıldığı Gastroenteroloji ünitesine sağlanan cihazların açılışını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz’e,İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile Gastroenteroloji Anabilim Dalı görevlilerince bilgiler verildi.Ünitenin açılışı sonrasında tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Bir büyük mutluluğu daha yaşıyoruz. Aslında Tıp Merkezimizdeki, Üniversitemizindeki gelişmelerinin birbirinin ardından gördükçe mutluluklar yaşıyoruz. Bugün de buna yeni bir halkayı daha ekliyoruz.” dedi.

“ Tabii gördüğümüz,gezdiğimiz, bize anlatılan bilgiler bizleri çok gururlandırmıştır, çok mutlu etmiştir.” diyen Vali Daşöz daha sonra şunları söyledi:

“ Ne zaman bu Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelsek şu kavramlar çok ön plana çıkıyor. Bir kere çok kalite söz konusu. Bu anlamda binanın kendisi, kullanılan malzemeler, tıbbi gereçler, hepsi çağının en ilerisi diye düşünüyorum. Bu anlamda Üniversitemiz, öncü bir rol oynuyor. Tabii burada bir de estetiğe önem veriliyor. Belli ki burada sanatkar ruhlu insanlar yaşıyor. Her anlamda onu görüyoruz.

Tabii insana saygı burada büyük önem taşıyor. Giren hasta ve hasta yakınlarının en rahat edebileceği fiziki mekanlar, psikolojik ortamlar ön hazırlık ortamları oluşturuyor. Tabii bunun hepsinin arkasında bir vizyonun, büyük bir bilgeliğin yattığını görebiliriz. Ben bundan dolayı başka Rektörümüz olmak üzere, dekanımıza, başhekimimize ve onlara yardımcı olan tüm personele Malatya halkı adına teşekkür ediyorum, ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Başhekimimizin belirttiği gibi sadece Malatyamızın da değil, ülkemiz içinde önemli bir inci kolyesi olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca tıbbın insani bir hizmeti olmanın ötesinde büyük bir endüstri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu bakımdan ülkemizin gerek marka değerine, gerek ekonomisine, gerekse turizmine hem katkı sağladığını biliyoruz. Bu yeni açılan endoskopi ünitesinin hayırlı olmasını diliyorum”

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman’da törende yaptığı konuşmada, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Malatya’nın inci kolyesi olduğunu ve her geçen gün bu kolyeye yeni inciler eklemek istediklerini daha önce söylediklerini belirterek, “ Yakın geçmişte yeni birimleri hizmete açmanın yanı sıra, teknolojik olarak da yeni ve gelişmiş cihazları merkezimize kavuşturmaya çalışıyoruz. Malatya ve ülke insanlarımıza yüksek sağlık kalitesi sunmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Bunları yapmaya çalışıyoruz, yapmamız da gerekmektedir. İncileri bol kolye olmaya devam edeceğiz” dedi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Gastroenteroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Melih Karıncaoğlu da yaptığı konuşmada, Endoskopi Ünitesi’ne kazandırılan yeni ve son derece önemli tıbbi cihazların ülkemizde çok az sayıdaki merkezde bulunduğunu, günde 50 hastaya hizmet verilmekte olduğunu kaydetti. Karıncaoğlu açıklamasında endoskopi ünitesi için alınan bu cihazların dünyada 6 ay önce piyasaya çıktığını da belirtti.

Gastroenteroloji Bölümü Endoskopi Ünitesi’nin hizmete girmesi törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz,Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mustafa Kılıç ve Prof.Dr. Hasan Küçükbay, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Sezai Demirel,TÖTM Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman ile öğretim üyeleri ve bölüm başkanları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız