SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOM Şube Operasyonları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından, bir genç kızın iddiası ve istihbarat doğrultusunda uyuşturucu operasyonu yapılırken, bir başka operasyonda Bizans dönemi eserleri ele geçirildi.

GENÇ KIZIN İDDİASI..
Edinilen bilgiye göre; B.A.adlı genç kız, üvey babası D.H.ile polise başvurdu. Genç kız ifadesinde, 17.00 sıralarında evine giderken, kendisini takip eden iki şahsın, kapının önünde “Al şunu iç” diyerek zorla eline jelatine sarılı uyuşturucu madde verdiklerini, sarkıntılık edip dövdüklerini öne sürdü. İddia üzerine A.A. ve K.A.adlı iki şahıs polis tarafından yakalandı. İddia konusu uyuşturucu elde edilemezken, iki şahıs suçlamaları kabul etmediler. K.A. ifadesi alındıktan sonra polis merkezinden salıverilirken, A.A. adliyece serbest bırakıldı.

TARİHİ ESER OPERASYONU..
KOM Şube ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Batman nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki İdris A.adlı şahsın, satmak amacıyla Malatya’ya tarihi eser ve sikke getireceğini öğrendi. Şahsın Akpınar’daki bir kahvehaneye söz konusu materyali getireceğini haber alan polis, kahvehaneye gelen şahsı elindeki poşetle yakaladı. Poşetin içerisinde Bizans dönemine ait olduğu saptanan 1 adet toprak küp ile 20 adet bakır sikkenin yanı sıra, “yeni” olduğu anlaşılan 1 adet Tevrat bulundu. Gözaltına alınan şahis, adliyece serbest bırakılırken, tarihi eser niteliğindeki küp ve bakır sikkeler Malatya Müzesi’ne teslim edildi.

ESRAR NAKLEDECEKLER İHBARI ÜZERİNE..
Öte yandan, KOM Şubesi’ne yapılan bir telefon ihbarında 34 DA 2221 plakalı aracı kullanan Aykut S.adlı şahsın, Dilek Kasabası’ndan İstanbul’a göndermek üzere yüklü miktarda esrar alacağı bildirildi. Bunun üzerine söz konusu aracın takibe alındığı ve takip sonucu Yeşiltepe’deki Adli Tıp Kavşağı’nda durdurulduğu belirtildi. Araçta yapılan aramada, torpidonun altına gizlenmiş 24 gram esrar bulunurken, “yüklü miktar” esrara rastlanmadı. Bursa nüfusuna kayıtlı sürücü Aykut S. İle araçta bulunan Sinop nüfusuna kayıtlı Ünal G. ve Edirne nüfusuna kayıtlı Hasan B.adlı şahıslar gözaltına alındılar. Adliyeye verilen şahıslar serbest bırakılırken, bu şahıslardan İstanbul Polisi tarafından arandığı belirlenen Hasan B. tekrar gözaltına alındı ve İstanbul’a gönderildi.

SAHTE KİMLİK..
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Sahte Bono Düzenleme” suçlamasıyla hakkında yakalama emri çıkarılan 25 yaşındaki İdris Y.adlı şahsın yakalanması için Fuzuli Caddesi’nde çalıştığı fırına KOM ekibi tarafından baskın yapıldı. Burada, polislere verdiği nüfus cüzdanının kardeşi Murat Y.’ye ait olduğu ve kardeşinin kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırdığı belirlenen İdris Y.hakkında “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlamasıyla da yasal işlem yapıldı ve şahıs adliyece tutuklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız