SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOM ve İstihbarattan Ortak Operasyon

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir operasyonda; silah, esrar ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, çeşitli suçlardan sabıkaları olan 3 zanlı gözaltına alındı. Gönderildikleri mahkemece tutuklanan zanlılardan birinin "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan da poliste kaydının bulunduğu bildirildi.

HEPSİ DE SABIKALI..
Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yapmış oldukları çalışmada 26.12.2005 günü 33 E 1500 plaka sayılı araç üzerinde yaptığı aramada;

1-Aracın arka koltuk sağ tarafı döşeme altında 1 adet STAR marka 7.65 mm çaplı tabanca, bu tabancaya takılı vaziyette bir adet şarjör, ve şarjöre basılı vaziyette 5(Beş) adet fişek,

2- Yine aynı yerde gazete kağıdına sarılı vaziyette 3 ayrı şeffaf poşete paketlenmiş 15(Onbeş) gram toz esrar maddesi,

3- Ön yolcu koltuğunun altında kılıf ile döşeme arasına sıkıştırılmış şeffaf poşet içerisinde toplam 293(İkiyüzdoksanüç) adet Extacy hap bulunarak yapılacak adli tahkikata esas olmak üzere geçici olarak muhafaza altına alınmış, araç içerisinde bulunan M.E, K.S ve H. A isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin sorulan GBT’lerinde; M.E. isimli şahsın altı ayrı Hırsızlık suçundan, iki ayrı Yağma (TCK148) suçundan, bir dolandırıcılık ve İflas suçundan, bir Para, itibari Amme Kağıt veya Damgalarda Sahtekarlık suçundan ve dört ayrı Hüv.,Cüz.,Nüf.,Tez., Pas., Ruh., İlm., Sah ve Bey.Sahteciliği suçundan, bir adet Uyuşturucu madde suçundan yakalandı kaydının bulunduğu,

H.A. isimli şüphelinin bir adet Dolandırıcılık ve iflas suçundan kaydının bulunduğu,

K.S. isimli şüphelinin ise Fatih 5.Asliye Ceza Mahkemesinden Arandığı, iki ayrı uyuşturucu madde suçundan, iki ayrı Kaçakçılığın Men ve Takibine dair Kanuna muhalefetten, bir adet Terör Amaçlı Örgüte Üye olmaktan ve bir adet Dolandırıcılık, iflas suçundan kaydının bulunduğu, ayrıca Mersin İlinde Silahla Adam Yaralamak olayına karıştığı ve arandığı tespit edilmiştir.

Şüpheliler haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 28.12.2005 günü sevk edilmiş oldukları adli makamlarca TEVKİF olmuşlardır.

Uyuşturucu ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte bu tür konularda halkımızın duyarlı olarak herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız