SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kombi Bakımına Dikkat

0
Güncellendi - 2016-10-19 06:02:51
Kombi Bakımına Dikkat
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da uzmanlar yaklaşan kış mevsimi öncesinde kombisi bulunanlara, bakım yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Malatya da 12 yıldır ısıtma ve soğutma sistemleri sektöründe yetkili servisçilik yapan İrfan Ünal, kış mevsimi gelmeden tüketicileri kalorifer kazanlarının ve kombilerinin bakımını yaptırmaları konusunda uyardı.

Özellikle merkezi ısıtma sistemi kullanıcılarının yetkili kişilerle çalışmalarını öneren Ünal, “Çağırdığınız yetkili servislerin güvenilir bir şekilde hizmet alacağına inandığınız kurumlarla çalışın. Yetkisiz kişiler tarafından yapılan kombi ve ısıtma sistemleri bakımları sizi daha büyük arızalara yol açar. Onun için bakım yaparken gelen kişilerin yetkili olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir” diye konuştu.

Gelen yetkilinin araç gereçlerinin yeterli olup olmadığına vatandaşların kontrol etmesi gerektiğini kaydeden Ünal, “ Gelen ekibin koruma ekipmanlarının olması gerekiyor. Bakımsız olan kombilerin parçaları erken yıpranacağı gibi enerji konusunda da ciddi sarfiyatlara yol açıyor. Eğer kombiniz bakımlı olursa ay sonu gelen faturanız dan bunun farkını göreceksiniz. Kombilerin senelik bakımları yapılması gerekiyor. Tüm ısıtma cihazlarında olduğu gibi kombilerde ’de her kombide ısınmadan kaynaklı sistemde oluşa bilecek genleşmeyi önleyebilmek için genleşme tankları mevcuttur. Gelen yetili servisin hava basıncı ölçme manometresi ile bunların basınçlarını kontrol edip eğer içerisinde basınç yok ise hava basmak yerine yenisi ile değiştirmek gerektiğini bilmelidir. Kullanıcılarımız bu konuda eğer doğru insanlarla çalışırlarsa o yılı güzel bir şekilde geçirirler” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız