SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyon Büyükanıt'ı Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:21
Komisyon Büyükanıt'ı Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı dinledi.

Dolmabahçe Sarayı'nda saat 11.45'te başlayan ve basına kapalı gerçekleşen toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.

Büyükanıt, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapmadan Dolmabahçe Sarayı'ndan ayrıldı. MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya,  Büyükanıt'ın komisyonda dinlenmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaya, ''27 Nisan e-muhtırasıyla'' ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı dinlediklerini belirterek, Büyükanıt'ın sorular üzerine, onun bir muhtıra olmadığını ve bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla da teyit edildiğini söylediğini kaydetti.

Büyükanıt'ın muhtırayla ilgili Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne açılan bir davada da görevsizlik kararı verildiğini ifade ettiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunun bir muhtıra olmadığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin laiklik hassasiyetini yansıtan bir bildiri olduğunu, hatta sorular üzerine de Cumhurbaşkanı seçimiyle de ilgili olmadığını söyledi. Bir diğer önemli soru da kendisine yöneltilen, Dolmabahçe'de sayın Başbakan'la 4 Mayıs'ta yapmış olduğu görüşmenin içeriğiyle ilgili. Rutin bir görüşme olduğunu ve bu konuyla da ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını söylemiştir.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız