SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyon Erdoğan'ı Dinleyecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:12
Komisyon Erdoğan'ı Dinleyecek
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Başbakan Erdoğan'ın dinlenilmesine karar verildiğini bildirdi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Başbakan Erdoğan'ın dinlenilmesine karar verildiğini açıkladı. 

Şahin, komisyonun bugünkü toplantısında, uzmanlarca, alt komisyon raporlarının 16 Kasım'a kadar üyelere ulaştırılması ve komisyonun 19 Kasım'da yeniden toplanmasının kararlaştırıldığını bildirdi. 

Komisyonun, 10 Kasım itibariyle dinlemeleri tamamladığını anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

''Ancak komisyon üyelerinin talebi doğrultusunda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Komisyon Başkanımızın irtibata geçmesi sonrası, öncelikli olarak kendisini ziyaret etmek yoluyla, programı müsait olmadığı takdirde sorularımızın yazılı olarak kendisine ulaştırılmak suretiyle ülkemizdeki darbe ve muhtıralara dair görüşlerine başvurma kararı alınmıştır. (Karşılıklı mutabakata varılması dahilinde)'' dedi. 

Şahin, Erdoğan'ın 28 Şubat'ın en büyük mağdurlarından biri olduğunu belirterek, ''İnanç ve fikir özgürlüğü açısından okuduğu bir şiir nedeniyle mahkumiyet almış ve hapis hayatı yaşamış bir insan. Bu sürece dair çok önemli söyleyeceği sözler olabilir, belediye başkanlığıyla ilgili yaşadıklarını aktarabilir'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'a daveti henüz ulaştırmadıklarını kaydeden Şahin, komisyonun bu konudaki yetkiyi Baş'a bıraktığını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız