SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyon Eski Valiyi Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:12
Komisyon Eski Valiyi Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri Araştırma Komisyonu, Dolmabahçe Sarayı'nda eski Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'yi dinledi. Sırrı Süreyya Önder, Küçüktiryaki’nin bütün sorulara “bilmiyorum, hatırlamıyorum” diye cevap verdiğini söyledi. 

TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Dolmabahçe Sarayı'nda toplandı. Ak Parti Milletvekili Nimet Baş'ın başkanlığında toplanan komisyonda Refet Küçüktiryaki'ye bazı sorular soruldu. Kenan Evren'e gönderilen bir mektuba ilişkin soruya Küçüktiryaki, "Haberim yok." karşılığını verdi. Diğer soruları da Küçüktiryaki ya "Hatırlamıyorum." ya da "Bilmiyorum." şeklinde cevapladı.

Komisyon üyeleri toplantı sonrası Dolmabahçe Sarayı'ndan ayrılırken, Refet Küçüktiryaki ise toplantı sonrası soruları cevapsız bıraktı. Komisyon üyesi Bdp Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Küçüktiryaki'nin birçok soruya, "Bilmiyorum" karşılığını verdiğini belirterek, “Malatya’daki Beylerderesi hadisesini sorduk. Kenan evren’in arşivinden olan ve görev yaptığı yerlerdeki alevi nüfusa dair yaklaşımlarını anlatan ve kendisine ait olduğu iddia edilen mektubu sorduk. Hepsine hatırlamıyorum, bilmiyorum dedi. Böyle olunca zamanında emniyet müdürü olduğunuzdan emin misiniz? dedik” dedi.

Küçüktiryaki, 1975- 1978 yıllarında Malatya Valisi olarak görev yapmış, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Fotoğraf :  Görüş Gazetesi Arşivi (Rafet Küçüktiryaki'nin Malatya Valisi olduğu dönem)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız