SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Komisyon İnceleyecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarını sürdürdü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında yapılan İl Genel Meclisi toplantısında, Akçadağ ilçesindeki meraların durumunu inceleyen ve rapor hazırlayan Tarım Komisyonu'nun raporu okundu.
Rapor hakkında bilgi veren tarım komisyonu başkanı Abdurrahman Doğan, Akçadağ ilçesindeki 10 bin dönüm mera alanının 5 bin dönümünün kiralanmasıyla ilgili olarak yaptıkları araştırmada bir sakınca görmediklerini belirtti. Kalan 5 bin dönümün kiralanması konusunun da mahkemeye intikal ettirildiğini öğrendiklerini söyleyen Doğan, kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatma bakamından raporu hazırladıklarını belirtti.

İl Genel Meclisi toplantısında ayrıca, Yeşiyurt İlçesi Taftacık istinat duvarı ve sulamasına sulama suyu ödeneğinden değil de Köylere Hizmet Desteği (KÖYDES) kanalıyla 630 bin TL ödenek ayrılmasına karar verildi.
Arguvan İlçesinde arıcılık ve süt inekçiliğinin geliştirilmesi için yayla yollarının yapılması talebi de kabul edildi Ayrıca toplantıda dile getirilen köylerde hayvanların kullanacağı sulaklar yapılması için de Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurulması gerektiği dile getirildi.

YENİ MAYATYA SPOR'A TESİS KİRALAMA KONUSU

Diğer yandan, toplantıda, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisi'nin TFF 2.Lig'de mücadele eden Yeni Malatya Spor'a 20 yıllığına kiraya verilmesi konusu da komisyonda incelenmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız