SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyona Havale Edildi

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclisi yaptığı toplantıda önergeleri görüştü. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata , "Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine meclisimizde kurulu Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nun çalışmalarına başlanması amacıyla ilimizde seçilen Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu, Malatya İl Genel Meclisi'nde üyesi bulunan siyasi partiler ile TBMM'de üyesi bulunan siyasi partilerin kadın kollarının bugüne kadar kadın hakları ve eşitliğiyle ilgili yapmış oldukları çalışmaların incelenerek, meclise bilgi verilmesi önergesi görüşüldü. "dedi. 
 
Önergeyle ilgili bir açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Kadın haklarıyla ilgili kurulan bakanlığın Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden 5 il pilot olarak seçilmiş ve bunların içinde Malatya'da var. Burada yıllarca kadın hakları ve eşitlik konusunda ne çalışmalar yapılmış, hangi seviyeye gelmiş, nereden nereye gelinmiş incelemek amacıyla kurulmuş. Komisyonumuz istediği kişiyi çağıracak, onunla çalışmaları yapar. Komisyonumuza ilk aşamada meclisimizde üyesi bulunan siyasi partilerimizle kadın kollarının Malatya'da kadın hakları ve eşitliğiyle ilgili yaptığı çalışmaların günışığına çıkması, herhangi bir ayrım yapmadan hangisi ne gayret göstermiş ve Malatya'da nereden alınıp, nereye getirilmiş meclis komisyonumuz bunu incelesin. Bu raporların bir sureti de ilgili bakanlığa yollanacak"  ifadelerini kullandı. 
 
Şavata, yaptığı konuşmanın ardından önergenin Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'na havale edilmesini oyladı. Önerge, gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız