SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyondan İstifa Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:55
Komisyondan İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik küfürlü sözleri nedeniyle geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda kınama cezası alan ve küfürlü ifadeleri tutanaklara yansıyan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, başkanlığını yürüttüğü TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu üyeliğinden istifa etti. 

KAVGA..

Bu arada AK Parti’li Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında 2 gün önce yaşanan tartışma, TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliğini Araştırma Komisyonu toplantısında tansiyonu yükseltti.

TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliğini Araştırma Komisyonu'nun bugünkü toplantısı kavgaya sahne oldu. Komisyon Başkanı Zeyid Aslan ile Kamer Genç arasında yaşanan gerilim komisyonun bugünkü toplantısına yansıdı. Tepkiler nedeniyle komisyona toplantısına katılmayan ve komisyona başkanlık edemeyen Zeyid Aslan'ın yerine, Komisyon Başkanvekili AK Parti Denizli Milletvekili Yusuf Başer başkanlık yaptı. Toplantının başında yaklaşık 35 vekil komisyonun yapıldığı toplantı salonuna gelerek Zeyid Aslan'ın komisyondan istifası istedi. CHPli Ahmet Toptaş, "Ahlaki değerleri iflas etmiş bir başkan buradaki" derken Gürkut Acar ise, "Senin yerinde o ahlaksız başkan oturuyordur" diyerek tepkilerini dile getirdi. CHP'li İlhan Cihaner ise, "Bu komisyon ahlaki bir komisyondu maalesef bu kaybedilmiştir" dedi. 

CHP'li Engin Özkoç ise Başkanvekiline, "Bir milletvekili ana avrat küfreden birinin yerini siz doldurmazsınız" diyerek tepki gösterdi. Başer gerginliğin artması üzerine toplantıya ara vermek istedi. Bu tartışmayı daha da alevlendirdi. Zaman zaman itişmelerin yaşandığı kavgada CHP'li Haydar Akar komisyon sıralarına kalem fırlattı. Zeyid Aslan'ın komisyondan istifasını isteyen CHP'li vekiller, istifa etmediği takdirde komisyondan çekileceklerini belirtti. Ortamı yatıştırmaya çalışan AK Parti’li Şuay Alpay ise bugüne kadar komisyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bu konunun tartışılacağı yerin Genel Kurul olduğunu söyledi. Yaşanan tartışma ve gerilimin ardından CHP'li vekiller komisyonu terk etti. Komisyon AK Parti’li vekillerin katılımıyla çalışmasına devam etti.

Öte yandan Aslan'ın Kamer Genç için söylediği küfürlü sözleri içeren tutanaklar Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in talebiyle kaldırılmıştı. CHP'lilerin tepkisi üzerine, küfürlü tutanak bu kez sansürlü bir şekilde yeniden internet sitesine konuldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız