SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komisyonun Gündeminde Malatyaspor Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Federasyonun eski başkan Levent Bıçakcı başkanlığında oluşturmayı düşündüğü inceleme komisyonu, sadece Samsunspor eski başkanı Adnan Ölmez'in iddialarını soruşturacak. Ölmez, bilindiği gibi, federasyon yöneticisi ile ilgili iddialarda bulunmuştu. Federasyonun İnceleme Komisyonu ile ilgili açıklamasında, Malatyaspor'un mağduru olduğu şike iddialarıyla ilgili herhangi bir görevlendirme ve araştırma talebi yeralmadı. Bu arada federasyonun, İtalya'ya da bir heyet göndermeyi planladığı açıklandı.

İNCELEME KOMİSYONU..
Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde İnceleme Komisyonu ile ilgili yeralan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, dünkü toplantıda oluşturulmasını kararlaştırdığı inceleme komisyonunun başına geçmesi için Dr. Levent Bıçakcı’ya teklif götürülmesi için görüş birliğine vardı.

Tarafsız ve güvenilir kişiliğinin yanı sıra, gerek hukuk gerekse futbol adamı kimliğiyle aynı zamanda UEFA Tahkim Kurulu’nun asbaşkanlığını da yürüten Futbol Federasyonu eski Başkanı Bıçakcı’ya, bugünün tatil günü olması nedeniyle yarın İnceleme Komisyonu’nun başına geçmesi için teklif götürülecek.

Yönetim Kurulu’nun kararına göre Dr. Levent Bıçakcı, görevi kabul etmesi halinde birlikte çalışacağı İnceleme Komisyonu’nun üyelerinin sayısını ve isimlerini kendisi belirleyecek. Türkiye Futbol Federasyonu ise komisyonun hazırlayacağı raporun gereğini yerine getirecek.
İnceleme Komisyonu, dün Futbol Federasyonu Başkanlığı’na bir dilekçe verip hakkındaki suçlamalarla ilgili inceleme yapılamasını talep eden ve bu inceleme sonuçlanıncaya dek Yönetim Kurulu üyeliğinden mazeretli sayılmak isteyen M. Kemal Ünsal’a yönelik iddiaları araştıracak."

İTALYA'YA HEYET..
Bu arada, federasyonun bir süre önce "şike operasyonu" yapan İtalya'ya bir inceleme heyeti göndereceği de açıklandı.

Federasyon resmi sitesinde yeralan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu, İtalya’da yaşanan ve geçtiğimiz günlerde çok sayıda kulüp, yönetici, hakemin cezalandırılmasıyla sonuçlanan gelişmelerin hukuki yapısının incelenmesi için İtalya’ya bir heyet gönderilmesini kararlaştırdı.

Futbolu tehdit eden çirkinliklerin sonlandırılması için kararlı bir duruş sergileme ilkesiyle hareket eden Türkiye Futbol Federasyonu, halen sürdürmekte olduğu çalışmalarını daha geniş bir platforma taşımak amacıyla İtalya’daki yapılanma ve mevzuatı yerinde inceletecek. İtalya’ya gidecek olan heyette TFF Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ile birlikte Ankara ve İstanbul Üniversiteleri Hukuk Fakülteleri’nden birer öğretim üyesi yer alacak.

Heyet, İtalya’daki ilgili makamlarla görüşme takvimi belli olduktan hemen sonra bu ülkeye gidecek.

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na aday gösterdiği Dr. Levent Bıçakcı’ya, bu öneriyi iletmek için, Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu bugün akşam uçağıyla Bodrum’a hareket edecek. Bıçakcı-Kapulluoğlu görüşmesinin sonucu, daha sonra kamuoyuna açıklanacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız