SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Komite Tercihini Kullandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:48:08
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliğini kaybetmesine sevinenlerle ilgili olarak, "Bunun cevabını halkım en güzel şekilde verecektir" açıklamasını yaptı. 

Başbakan Erdoğan, G-20 Zirvesi ve Arjantin dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Buenos Aires'te olimpiyatların ev sahipliğini alabilmek için finale kadar ekip olarak en iyi biçimde çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, "Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve bizlere oy veren herkese şahsım ve milletim adıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Türkiye, elemelerde ilk kez böyle bir başarı sergiledi. Elbette, bununla yetinmeyecek ve çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Komite, tercihini Tokyo'dan yana kullandı. 2020 Olimpiyatları, İstanbul'da yapılsaydı, Türkiye de, İstanbul da, geniş coğrafyamız da bundan çok şeyler kazanacaktı. Görünen o ki, İstanbul'un bu potansiyeli yeteri kadar dikkate alınmamış, ya da alınamamış. Neticede ipi göğüsleyen şehir Tokyo olmuştur" dedi.

Bir basın mensubunun "İstanbul'un olimpiyatları kaybetmesine Türkiye'de sevinenler oldu, bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusuna ise Başbakan Erdoğan, şu cevabı verdi:

"İstanbul'un olimpiyatları kaybetmesini sevinçle karşılayan çevreler sorusuna ben cevap vermeyeyim. Onun cevabını halkım en güzel şekilde, vakti geldiğinde verecektir. Böyle bir şeye sevinilmez. Türkiye, burada son ikiye kalmıştır. Son ikide de bizim kaybedişimize üzülen oradaki bütün komite üyelerini de gördük. Türkiye, 5. kez böyle bir yarışa girmiştir. Türkiye, çok önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır. İzmir'deki Üniversiteler Arası Oyunları çok önemlidir. İzmir'in o zamanki belediyesi bunu başaramamıştır. Bu belediye, şu anki ana muhalefetin belediyesiydi. Onlar başaramadığı için biz hükumet olarak, duruma el koymak zorunda kalmıştık. Böylece İzmir'deki Üniversiteler Arası Oyunlar'da bizler büyük bir prestij kaybına giderken, onu kurtaran olduk. Mersin'de ise 18 ay kala bu iş bize verildi. 18 ay gibi sürede Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nı yüzümüzün akıyla gerçekleştirdik. Yine Erzurum'daki Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları'nı başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra sporcularımızın Uluslararası başarıları yakalaması için gerekli adımları atacağız"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız