SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kompakt Duruşumuza Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2017-11-09 17:43:15
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, ligde ilk yarıda kalan 6 maçta 18 puan almayı istediğini ifade ederek, maksimum alacakları puanları alacaklarını söyledi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Bulut, Medipol Başakşehir ile oynadıkları karşılaşmasının ilk yarısıın farklı, ikinci yarısının farklı olduğunu ifade etti.

Medipol Başakşehir maçına kötü başlamadıklarını ancak ellerine geçen pozisyonları değerlendiremediklerini kaydeden Bulut, “İlk gol pozisyonuna giren bizdik. Nacer iyi bir vuruş çıkarsaydı eğer, skor avantajını elimize almış olacaktık. Nitekim Medipol Başakşehir kaliteli futbolculardan kurulu bir takım. Savunmadan hücuma çıktığımız zaman merkezde kaptırdığımız topla, kalemizde golü gördük. Bunu da Başakşehir iyi kullandı. Tecrübeli golcüsü Adebayor ile öne geçtiler. Güzel bir gol kaydetti. Fakat biz golden sonra maçı hiç bırakmadık. Ondan sonra pozisyonlara giren taraf bizdik. Khalid’in vuruşu gol olsaydı, devreye beraberlikle girecektik. Soyunma odasında futbolcularıma söyledim. Buradan puan almadan çıkmayacağız. O söz ile ikinci yarıya çıktık. Doksan dakika rakibi sahasında hapsettik. Nitekim son dakikalarda buldukları ikinci golle, maçtan galip ayrıldı. Yakaladığımız 4-5 gol pozisyonu var. Bunları değerlendiremedik. Değerlendirmemiz gerekiyordu. Bunun üzerine çalışmamız olacak. İnşallah Aytemiz Alanyaspor karşısında bu eksikliğimizi gidereceğiz” diye konuştu.

Bulut, ligde hiçbir takımın kolay 3 puan alamadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Zorlu bir ligde mücadele ediyoruz. Hiçbir maç kolay değil. Ligde herkes herkesi mağlup edebiliyor. Son sıradaki Osmanlıspor, zirve mücadelesi veren Fenerbahçe karşısında puan alabiliyor. Galatasaray, berabere kalabiliyor. Büyük takımlar rahat üç puan alamıyor. Çünkü herkes diri takım. Biz de sonunda kadar direneceğiz. Benim gelişimden sonra ortaya koyduğumuz o kompakt oyunu oynamaya devam edeceğiz. 14 puandayız. Yeterli olan bir puan değil. İlk yarı için oynanmamış 6 maçımız var. Bu da 18 puan eder. Almak istediğim puan 18 puan. Bunun kolay olmadığını biliyorum. Sakatlarımız bize katıldı. Futbolcu kullanma adına rahat bir duruma geldik. Fakat biz maksimum alabileceğimiz puanları alacağız.”

Ligin ilk yarısında kalan 6 maçta maksimum puanları almak istediklerini dile getiren Bulut, “Futbolda herkesin düşüncesi farklı ama benim düşüncem öncelikle gol yememek. Gol yemediğiniz zaman gol bulma imkanınız oluyor. Gol yemeyince puanlarda alabiliyorsunuz. Duran toplarla ve şutlarla gol bulma imkanınız oluyor. Gol yememek çok önemli. Kompakt (sıkı) duruşumuza devam edeceğiz. Eksikliklerimizi biliyoruz. Bunların üzerine çok çalışacağız. Futbolcularımıza eksikliklerimizi söylüyoruz. Bazen futbolcular topu görünce, topa doğru gidiyor. Bazen topun bulunmadığı yerler daha önemli olabiliyor. O yüzden o detaylar üzerinde çalışacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Ligde orta sahası en kötü takımlardan biriyiz.Bu bölgede oyuncu seçiminde daha hızlı oyuncuları dikkate almak gerekiyor.Süper ligde kalıcı olmak için yabancı oyuncuların yarısını gönderip yerlerine genç ve gelecek vaadeden oyuncuları tercih etmemiz gerekir.Yabancı oyunculara göre uyum dönemi daha kısa olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    hocam kompakt duruştuan bahsediyorsun kampakt duralım diye ilerde pozisyon üretemiyoruz gol bulamıyoruz. barazite in yerine eren tozlu pereira nın yerine dening i oynatman lazım. tamam gol yemiyoruz kolay kolay artık ama ilerde hucum hattında problemlerimiz var. periera dening inden çok mu kaliteli topçu ki oynatıyorsun? barazite senin bu sizteminde oynayamaz. eren ve dening gibi dar alanda top çıkartabilien adamlara ihtiyacımız var.
    0
    0
    Yanıtla