SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bulut: "Birkaç Transfer Daha Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2018-07-19 19:56:18
Bulut:
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, geçen sezon takımın başına geldiği ve oynadıkları 28 karşılaşmada rakiplere karşı hiç ezilmediklerini ifade ederek, "Bu senede o kompakt oyunumuz, agresifliğimiz devam edecek. Hücum anlamında kendimizi biraz daha geliştireceğiz. Alacağımız yeni arkadaşlarla birlikte onu daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

Düzce Topuk Yaylası'nda ikinci etap kamp çalışmalarını sürdüren Yeni Malatyaspor'da, akımın teknik patronu Erol Bulut (fotoğrafta sağdan 3.), Lig Radyo'da Yetkin Etkin'e konuştu.

"ŞUANDA GİDİŞAT GÜZEL"

Kamp çalışmalarının iyi geçtiğini ifade eden Bulut, "Geçen sezonu hiç kimsenin ummadığı şekilde iyi bir yerde bitirdik. 43 puan ve 10.sırada. Tabi zorluklar yaşadık ama o zorlukları ekibimizle, futbolcularımız, yöneticilerimiz ve taraftarlarımızla iyi bir şekilde atlattık. Sezonu güzel bir şekilde bitirdik. Tabi bu geçmişte kaldı. Yeni sezonda daha iyi işler yapmak istiyoruz. 25 Haziran'da antrenmanlara başladık. İyi bir başlangıç yaptık. Malatya'da 5 günlük antrenman süreci oldu. Birinci etabı Bolu'da geçirdik. 10 günlük bir süreç orada geçti. İki gün izinden sonra Topuk Yaylası'na geldik. Burada da 28 Temmuz'a kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şuan gidişat güzel" dedi.

"İYİ İŞLER YAPMAK İÇİN, İYİ TRANSFERLER YAPMALIYIZ"

Bulut, transfer döneminin içerisinde yer aldıklarını belirterek, "Bu dönem, transfer dönemi. Gidecek gelecek futbolcularla ilgili bizler, transfer komitesi ve yönetimimiz bunun için uğraşıyoruz. Birlikte en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Birkaç transfer yaptık. İnşallah birkaç transfer daha aramıza katacağız. Katmak zorundayız. İyi işler yapmak istiyorsak, iyi transferleri aramıza katmalıyız. Onun çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.

"KONUŞTUĞUMUZ BİRKAÇ DETAY VARDI"

Bulut, Yeni Malatyaspor ile yola devam etmesine ilişkin, "Sezon bitiminden sonra adım birkaç kulüpler anıldı. Bayağı ötesine geçti. Ama benim zaten Malatyaspor ile bir yıl daha sözleşmem vardı. Sadece orada sözleşmeyi imzaladığımız dönemde yönetimle konuştuğumuz birkaç detay vardı. Onun olmasını ben istiyordum. Hem sözleşmemle ilgili hem de genel anlamda onları aştık. Yolumuza Malatyaspor'da devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"3 TRANSFER YAPTIK AMA BİRKAÇ TRANSFER DAHA YAPMALIYIZ"

Takıma katılan ve ayrılan futbolcularla ilgili de bilgi veren Bulut, şunları söyledi: "Birkaç futbolcumuz kiralık olarak buradaydı. Aytaç Kara, Trabzonspor'a gitti o da Bursaspor ile yeni sözleşme imzaladı. İnşallah kardeşimiz orada başarılı olur. Doria ve Gilberto zaten bizde kiralıktı. Doria, Marsilya'nın futbolcusu, kiralık gelmişti ve orayla bir yıllık daha sözleşmesi var. Gilberto kiralık olarak gelmişti, sezon sonunda o da Brezilya'da Bahia takımıyla anlaştı. Onun dışında Dening'in sözleşmesi bitti ve bizden ayrıldı. Onun dışında Sadio Diallo ile yollarımızı ayırdık. Berk Yıldız, Adana Demirspor'a kiralık gitti. Genel olarak futbolcularla devam ediyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu. St.Gallen takımından Danijel Aleksic'i kadromuza katarak, ilk transferimizi yaptık. Orta sahada kreatif olan bir oyuncu 8, 6 ve 10 numaralı pozisyonda oynayan bir arkadaşımız. Ahmet Ildiz'i Kasımpaşa'dan transfer ettik. Onun dışından Ömer Şişmanoğlu'nu kadromuza kattık. Bu 3 transferi şuan yaptık ama tabi üzerine bir kaç transfer daha yapmamız gerekiyor."

"BÜTÇEMİZE GÖRE TRANSFER YAPMAK İSTİYORUZ"

Bulut, yerli futbolcuların çok pahalı olduğunu ifade ederek, "Bütün takımlar fazla transfer yapmadı. Çünkü Türkiye piyasasına baktığınızda kur farkı euro, doların artmasından dolayı transfer zorlaşıyor. O sıkıntılar maalesef var. Onun dışında yapılacak transferleri iyi analiz etmek istiyoruz. Tabi ki bütçemize göre transfer etmek istiyoruz. Yerli futbolcu pahalı, zaten zor bulunuyor. İstediğin futbolcuyu almak istiyorsan fiyatı çok yüksek. Yurt dışından yabancı oyuncu almak istediğin zaman elindeki yabancı oyuncu sayısı çok olduğundan dolayı göndermek zorundasın. Geçen sene zaten biz ligin en iyi beşinci defansı olarak gözüküyor. Ama ofans olarak çok fazla gol atmadık gözüküyor ama bulduğumuz şansları zaman zaman iyi değerlendirdik. Bunu daha iyi yapabilirdik. Kaçırdığımız çok fazla gol sayısı var. 8 puan daha rahatlıkla alabilirdik. Evimizde oynadığımız Alanyaspor maçı, İzmir'de oynadığımız Göztepe karşılaşması, göreve ilk geldiğimde içerideki Konyaspor maçı, Akhisarspor maçı var deplasmanda. Zaten bu maçları alsak 50 puanın üzerine çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"YENİ TRANSFERLERİN KISA SÜREDE ARAMIZA KATILMASI GEREKİYOR"

Transferlerin kısa sürede takıma katılmasını beklediğini ifade eden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolcu anlamında takımlar çok fazla kadrolarla oynamadı. Futbolcular takımlarında kaldı, takımlar hemen hemen aynı kadrolarla devam ediyorlar. 2-3 transfer yapan takımlar var. Herkes kadrosunu korudu, üzerine takviyelerle tabi ki iyi yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bizde aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen sene defans anlamında çok iyi işler yaptık. Bu sene o defans kompakt oyununu, kurgusunu, agresifliğimizi korumak istiyoruz. Tabi onun üzerine hücum anlamında biraz daha etkili olmaya çalışıyoruz. Birkaç arkadaşımızı hücum anlamında takımımıza katmak istiyoruz. Onun üzerinde yönetimimiz, transfer komitemiz, biz çalışıyoruz. Lige üç haftalık bir süre kaldı. Tabi o futbolcu arkadaşlarımızın en kısa sürede bize katılması gerekiyor ki takıma alışmış, adaptasyon süresini en kısa sürede atlatmış olarak lige başlamak istiyoruz. O yüzden transferler ne kadar erken bize katılırsa o kadar olumlu olacak."

"HÜCUM MAÇI KAZANDIRIR, İYİ BİR TAKIM OYUNU İSE TURNUVAYI"

Bulut, Dünya Kupası'na ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: "Almanya, o bildiğimiz futbolun dışında bir futbol oynamak istedi. Bu da onların sonu oldu. Dört sene önce Almanlar, Brezilya'ya karşı 7-1 kazandıkları karşılaşmada kompakt, agresif oyunlarını oynadılar. Şimdi Almanya o oyun sisteminden, felsefesinden uzaklaşmış, Brezilya'nın oynadığı futbolu oynamaya çalışıyor. 'Ofansif oynayalım, çok gol atalım' dediler ama defansı unuttular. Baktığımızda rakip her topu kaptığında Almanya, kalesinde gol pozisyonu görüyordu. Ondan dolayı ilk turda elendiler. Dünya Kupası'na genel olarak baktığımızda favorilerimden birisi Belçika'ydı. Ama maalesef Belçika, erken final oynadı, Fransa'ya elendiler. Bence kalması gereken son takımlar Brezilya, Belçika, Fransa, İngiltere ve Hırvatistan idi. Final Fransa ile Hırvatistan arasında oldu. Belçika-Brezilya final olabilirdi. Belçika iyi bir turnuva geçirdi. Hocaları da gerçekten iyi bir hoca. Bazen çalıştığınız zaman bir yerlere gelebiliyorsunuz. Dünya Kupası'nda genel olarak oynanan oyuna baktığınızda; finali kazanan takım, finale ve yarı finallere gelen takımların hepsi kompakt takım oyunu oynuyorlar. Topun arkasına geçip birlikte hareket eden, agresif oynayan, kaleye hızlı çıkışlar yapan takımlar. Biraz kendi takımımla kıyaslamak istiyorum. Geçen sene Yeni Malatyaspor ile böyle oynarken 'çok defans oynanıyor, Türkiye'de böyle mi top oynanır, hücum futbol yok' deniliyordu. Her şey göz önünde, oynanan futbol şuan böyle. Çok açık oynadığın zaman kalende golleri görüyorsun ve eleniyorsun. Hücum futbolu sana maçı kazandırır, iyi bir defans ve takım oyunu ise sana turnuvayı kazandırır."

"GEÇEN SEZON Kİ FELSEFEMİZ BU SEZONDA DEVAM EDECEK"

Yeni sezonla ilgili de değerlendirmede bulunan Bulut, "Takımın başına yedinci haftada geldim. Sezon sonuna kadar oynatmak istediğim bir felsefe, çizgi vardı ondan hiçbir zaman vazgeçmedim. O çizgimiz bu sezonda devam edecek. Çünkü biz oynadığımız 28 maçta hiç ezilmedik. Büyük takımlara karşı yeterince gol pozisyonlarına girdik, gol pozisyonlarını değerlendirmiş olsaydık, çok farklı gidebilirdi maçlar. Ezilmeden ligi tamamladık. Elimizde olan o mevcut kadroyla ligi tamamladık. Bu senede o kompakt oyunumuz, agresifliğimiz devam edecek. Hücum anlamında kendimizi biraz daha geliştireceğiz. Alacağımız yeni arkadaşlarla birlikte onu daha da geliştirmek istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda onlar gelir" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • murat (5 yıl önce)
    cissokho da gitti anca adam gönderip yerine almıyorlar çok saçma bir transfer politikası yürütüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHAP (5 yıl önce)
    yönetim lütfen bizi çatlattınız bari hocayı küstürmeyin yapın şu transferleri nedir bu ya lig başlayacak bu kadarmı zor tüm takımlar yaptı bunlarmı işi biliyor yoksa bizimkilermi bilmiyor , anlamdım gitti lütfen hocayı daha fazla üzmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Adil Gevrek her zaman olduğu gibi yine şansa oynuyor. Onun için Malatya sporun ligde kalıp kalmaması değil ben ne kadar kazançlı çıkarım diye takımın kaderiyle kumar oynamasıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Eskiyi bırakın,yeni malatya,yeni takım,yeni hedef,yeni transferler,yepyeni umutlar,hayırlı olsun yeni sezon...........
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (5 yıl önce)
    Malatya bu yönetim anlayışı ile kümeye düşer sezon sonuda yazacam aynı şekilde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (5 yıl önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Geçen sezonda aynı duygular paylaşılmıştı. Fakat10. Bitirdik. Bu ligi çok önemsemeyiniz. Biz doğru yoldayız. Panik yapmayin. Takim iskeletini koruyup, üstüne adam aldik. Almaya da devam edeceğiz. Takımını bilen, futbolcusunun ne yapabileceğini bilen bir teknik direktörümüz var. Bence karamsar olmayin. Koca fenerbahçe 35.000 kombine sattı. Aldiği 2 tane tff genç oyuncu akıllı olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aklı senden öğrenecek değiliz lig başlayınca sizin zihniyetinizi görecez geçen yıl ki gibi lig başlamadan düşen karabük yok osmanli yok gençlerbirliği yok öyle Malatyalıya taraftarada akıllı olun diyecek kadar delikanlıysan görüşelim aklıda senden alacak değiliz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (5 yıl önce)
    Erol hocam demişki "oynadığımız 28 maçta hiç ezilmedik" düşünüyorumda biz başka Malatyayımı izledik bazı maçlarda... Bir içerideki 0-4 de gelen Bursa maçındaki oyun peki Erol hocam? sonradan maç 2-4 e geldi ama o maç çokkkk fena ezildikkkk be Erol hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (5 yıl önce)Malatyalı... isimli kullanıcı yorumuna
    O maçta erol hoca yoktu malatyalı olayları karıştırdın sen...
    0
    0
    Yanıtla
  • O maçta Erol hoca yoktu.?
    0
    0
    Yanıtla
  • O maçta Erol hoca mı vardı! oyyhhhh, tükendim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (5 yıl önce)Malatyalı... isimli kullanıcı yorumuna
    Öylemi özür dilerim arkadaşlar hem Erol Bulut hocadan hemde sizlerden, kafa bir an dalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hafızanı biraz zorlarsan Ertuğrul efendi kaçtığı için Bursa maçına hocasız çıkmıştık. Erol hoca henüz yoktu anlayacağın...
    0
    0
    Yanıtla