SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kompostoluk Kayısı 1 TL..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:31:19
Kompostoluk Kayısı 1 TL..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın dünyaca meşhur yaş kayısısı bugünlerde kompostoluk için alınıyor. Kilosu 1 TL’ye kadar düşen kompostoluk yaş kayısı ilgi görüyor. 
 
Sebze Meyve Pazarı’nda kayısı satan Kadir Karadağ, Ramazan ayı dolayısıyla hediyelik kayısı satışının düşüp, kompostoluk kayısı satışının arttığını ifade ederek, kompostoluk kayısının kilosunun 1 TL, hediyelik kayısının kilosunun ise 2-2,5 TL olduğunu belirtti.
 
Bu arada, kompostoluk yaş kayısı alan vatandaşlar ise, Ramazan ayı nedeniyle iftardan sonra vazgeçilmez yiyeceklerden komposto kayısı hoşafının sindirim sistemi açısından oldukça yararlı olduğunu belirttiler.
 
Hurma İlgi Görüyor
 

Ramazan ayı yiyeceklerinden hurma ilgi görüyor.  Özellikle iftar açılırken yenilen ve besin değeri yüksek olan hurma, fiyatı ile de yüz güldürüyor.
 
Malatya’da hurma satan İbrahim Dağseven, hurmanın kilosunun 3-4 TL’den başlayıp 10-15 TL’ye kadar çıktığını söyledi. Medine ve İran hurmaları olduğunu anlatan Dağseven, her keseye göre hurma bulunduğunu kaydetti.
 
Hurmanın faydaları şöyle belirtildi: “Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A vitaminleri içeriyor. Dişlerin çürümesini önleyen flor ve bağışıklı sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi olan selenyum gibi minerallerde hurmalarda bulunuyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız