SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşu 100 Bin Soba İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:25
Komşu 100 Bin Soba İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Konya'da bulunan ''www.turkishexporter.net'' sitesinin Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan kış öncesi özelikle Yunanistan'dan yoğun şekilde soba talebi geldiğini bildirdi. Dikici, ''Yunanistan, ekonomi açısından tarihinin en zor günlerini geçiriyor. Devletin özel uçaklarının bile satışa çıkarıldığı ülkede şimdi kış aylarında ısınma için soba kullanımı teşvik ediliyor. Bu teşvikin nedeni ise ithal girdi maliyetlerini azaltmak. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ise en çok Türk soba üreticisine yarıyor'' dedi. 

-''Yunanistan'dan 100 bin soba talebi geldi'' 

Dikici, Yunan hükümetinin soba kullanımını teşvik etmesiyle birlikte, komşu ülkeden çok fazla soba talebi aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Gelen soba taleplerini üye firmalarla paylaşıyoruz. Son bir ay içerisinde Yunanistan'ın 10 farklı noktasından yaklaşık 100 bin soba talebi geldi. Türk soba üreticileri, gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor. Komşudan gelen taleplerin yoğunluğundan anlaşılıyor ki Yunanistan'da tasarruf için ısınmada eskiye dönüş yaşanıyor. Şüphesiz bundan en çok karlı çıkan; soba üreticilerimiz oldu. Sektörün oyuncularıyla yapmış olduğumuz görüşmelerde Yunanistan'a soba yetiştirmekte zorlandıklarını öğreniyoruz.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız