SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşu Arsanın da Özelleştirmesi İptal

0
Güncellendi - 2016-02-27 03:42:12
Komşu Arsanın da Özelleştirmesi İptal
A- A+ PAYLAŞ

TEDAŞ binasının yanındaki TEMSAN’a ait iken Hazine’ye devredilen ve 2011 yılında 16 milyon TL bedel konan 209.280 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı ihalesinin iptal edilmesinin ardından, bu kez karşısındaki hazineye ait 266.141 metrekare yüzölçümlü arsa da özelleştirme kapsamından çıkartıldı.

ÖZELLEŞTİRMEDEN ÇIKARTILDI

Alınan bilgiye göre Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile Malatya’da özelleştirme kapsam ve programında yer alan 266.141 metrekare büyüklüğünde arsanın özelleştirmesi iptal edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararına göre; Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi 141 ada 2 parselde bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programından çıkarılmasına karar verildi.

Özelleştirme kapsamında çıkartılan söz konusu 266.141 metrekare yüzölçümlü arsa Malatya-Adıyaman Karayolu üzerindeki TEDAŞ binasının karşısında ve şuanda inşaatı süren MASKİ binasının ise yanında yer alıyor.

DİĞER ARSANIN SATIŞI İPTAL EDİLMİŞTİ

Özelleştirme kapsamında çıkartılan arsanın karşısında ise TEMSAN’a ait iken Hazineye devredilen ve TEDAŞ binasının yanında ve demiryolu bitişiğinde bulunan 209.280 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı ihalesi ise kamu kuruluşu TTA A.Ş. tarafından geçtiğimiz Kasım 2015 tarihinde iptal edilmişti. Söz konusu satış ihalesi iptal edilen arsa için 2011 yılında konan bedelin 16 milyon TL olduğu Sayıştay raporuna yansımıştı. Arsa 2011 yılından beri ihaleye çıkartılmasına karşın taliplisi çıkmıyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

2e78a6c3-18b3-4327-83a5-cd62ab65f902

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hasan (8 yıl önce)
    Köprü yapıldıktan sonra bölgede müthiş bi fiyat balonu oluştu. Bu satılan yerler de o balon döneminde fiyatlandı. Milletin elinde patlayan bi ton arsa var böyle. Uydu kent masalları anlatan o emlakçıların yatacak yeri yok
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (8 yıl önce)
    Şehir beylerderesini bir türlü geçemedi halbuki buraya bir üniversite ikinci bir köprü ile cazibe merkezi olabilecek bir yer ama ne hikmetse milletvekilleri belediye sıcak bakmıyor
    0
    0
    Yanıtla