SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşu Çocuklarıymış!

A- A+ PAYLAŞ

Küçükçekmece'de belediye otobüsüne molotof kokteyli atan zanlılar, ölümüne yol açtıkları Serap Eser ile aynı mahallenin çocuğu çıktı.

Ailesi Malatya'nın Darende ilçesi Karaoğuz köyünden İstanbul'a göçetmiş olan Serap'la, aynı mahallede oturdukları ortaya çıkan zanlılardan birinin babası, oğlunun molotofkokteyli atması için örgüt tarafından ölümle tehdit edildiğini söylüyor. M.D.'nin babası ise 'Oğlumun yaptığı ispatlanırsa onu ellerimle öldürürüm' diyor.

Küçükçekmece'de belediye otobüsüne molotofkokteyli atan zanlılar, ölümüne yol açtıkları Serap Eser ile aynı mahallenin çocuğu çıktı. Terör örgütlerinin kullandığı çocukların böyle elim bir olayla gündeme gelmesi ailelerini de yıktı. Çocuklarının yaptıklarını asla onaylamadıklarını belirten ailelerin anlattıkları ise ibret verici. Cezaevine gönderilen çocuklardan 16 yaşındaki Ö.B.'nin babası, çocuğunun terör örgütü PKK'lı bir grup genç tarafından molotofkokteyli atması için ölümle tehdit edildiğini öne sürüyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, otobüse saldırı olayında tutuklanarak cezaevine gönderilen M.D.'nin babası Mahmut D. de oğlunun böyle canice bir cinayeti işlemesinin mümkün olmadığına inanıyor. M.D., "Oğlum sadece işe gidip geliyordu. Daha öncesinde böyle bir olaya hiç karışmadı. Vahşice işlenmiş olayı eğer oğlumun yaptığına inansaydım onu herkesin önünde kendim yakardım. İspatlasınlar, oğlumu kendi ellerimle öldürürüm." diyor. Serap'ı ve ailesini tanıdıklarını belirten Hasan B., olayda tutuklanan üç kişinin aynı mahallede oturduklarını söylüyor.

İstanbul'da son günlerde yaşanan sokak gösterileri sırasında oğlu gözaltınan alınan baba Mehmet K. ise olup biten karşısında şaşkın. Mehmet K., "Pazar günü oğlumu bakkala ekmek almaya gönderdim. Karşıma suçlu olarak çıktı." diye konuşuyor.

Aileler memlekete dönmeyi düşünüyor

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen farklı bir olayda, 15 yaşındaki Gökhan K., polise taş atamaktan gözaltına alındı. Çocuğunu Çocuk Şube'den almak için giden baba Mehmet K. acı gerçekle karşılaştı. Oğlu Gökhan'ı, Pazar günü ekmek almak için bakkala gönderdiğini kaydeden Mehmet K., oğlunun kimliğinin PKK yandaşları tarafından gasp edildiğini ve para verilerek eylem yaptırıldığını ileri sürdü. Doğubayazıt'tan 2 yıl önce İstanbul'a geldiğini ifade eden Mehmet K. aynı kişilerin geçmişte de çocuklarını eylemlere çektiklerini anlattı. Çocukları ile yeterince ilgilenemediğini belirten Mehmet K., bu tür olaylardan dolayı memlekete geri dönmeyi düşündüğünü söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız