SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşuda Kimyasal Tatbikat...

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:42
Komşuda Kimyasal Tatbikat...
A- A+ PAYLAŞ

 5 ilin bağlı olduğu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) olaylarında yapılacak müdahalelerle ilgili tatbikat yapıldı. 

Elazığ, Malatya, Tunceli, Muş ve Bingöl’ün KBRN alanında bölge olarak bağlı bulunduğu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tatbikat yapıldı. KBRN bölge merkezinde yapılan tatbikat gereği kimyasal üretim yapan bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada kimyasal maddeye maruz kalan 1’i hafif 2 yaralı ambulanslarla getirilirken AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tedbirlerini aldı. Yaralıların getirildikleri KBRN acil servisi önünde AFAD KBRN ekibi özel kıyafetlerini giyerek kimyasal ölçümler yaptı. Ölçümler sonrası kimyasal maddeye maruz kalan yaralılar, KBRN ekipleri tarafından kıyafetleri çıkartılarak hazırlanan özel çadıra alınarak, su ve gerekli ilaçlarla arındırma yapıldı. Arındırma sonrasında yaralılar acil serviste tedaviye alındı. Daha sonra kimyasal maddeye maruz kalan sağlık personeli ve araçlar da arındırılıp temizleme çalışması yapılmasıyla tatbikat sona erdi.

Tatbikatı Sağlık İl Müdürü İbrahim Halil Akkuş ile birlikte, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da izledi. Tatbikatla ilgili bilgi veren İl AFAD Şube Müdürü Erdal Gül, “Burada amaç ilgili kurumların imkanları ve kabiliyetlerini ölçmektir. Varsa eksikliklerini görmektir. Kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak ve iş birliğini geliştirmektir. Tatbikatımızı olumlu bir şekilde icra edildi” dedi.

"AMAÇ KİMYASAL MADDE VE NÜKLEER SALDIRILARA KARŞI GÜVENLİK SAĞLAMAK"

Elazığ Sağlık İl Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Ali Atar ise amacın kimyasal madde ve nükleer saldırılara karşı güvenlik sağlamak olduğunu söyledi. Dr. Atar, ”Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgemizin KBRN hastanesidir. Kimyasal olaylara müdahale de durumumuzu tespit edebilmek, eksikliklerimizi görmek adına, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer silahlara karşı hastaların güveliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün de hastalarımızı stabil bir duruma getirip, kimyasal etkenlerden arındırıp, hastanemize almak için organizasyonumuzu yaptık. Organizasyonumuza Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 112, UMKE, AFAD ve Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi katıldı” diye konuştu.

BÖLGENİN İLK TATBİKATI

UMKE Sorumlusu Hüseyin Kılıçkap, bölgenin ilk tatbikatının yapıldığını söyledi. Kılıçkap, ”Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu’nun kısmı bölgesinde yapılan ilk KBRN tatbikatıdır. AFAD, hastane ve UMKE ekipleri ile başarılı bir tatbikat yapıldı. Tatbikat gereği kimyasal üretim yapan bir fabrikada patlama oldu, 2 kişi kimyasal maddeye maruz kaldı. Tatbikattaki amacımız, Elazığ bu tür vakalara hazırlıklı mı değil mi, onu görmek için yaptık. Gördüğümüz kadarıyla ortaklaşa tatbikat başarılı oldu” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız