SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Komşuluğu Ayakta Tutan Kadınlar'

0
Güncellendi - 2017-11-23 02:04:44
'Komşuluğu Ayakta Tutan Kadınlar'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2017 yılı lokomotif projesi olarak başlatılan “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında 25 yıllık komşuluk ilişkileri olan apartman sakinleri bir araya gelerek “Komşuluk Kültürü” üzerine konuştular.

Proje Koordinatörü Hatice Albayrak’ın moderatörlüğünde yapılan programda komşu kimdir, eski komşuluklar, yeni komşuluklar, site ve mahalle yönetiminde komşuluk ilişkileri gibi çeşitli konular ele alındı.

Komşunun kişiye en yakın kişi olduğunu, derdini, sevincini, üzüntüsünü rahatlıkla paylaşılan kişi olduğunu, söyleyen Nimet Ganioğlu, “iyi günde kötü günde kapımızı çalan ilk kişi komşumuzdur” dedi. Nimet Hanım uzun süren komşuluk ilişkilerinin temel kaynağının güven ve samimiyet olduğunu belirterek eski komşulukların daha çok bu duygularla inşa edildiğini ifade etti.

Eski zamanlardaki komşuluk ilişkileri ile günümüz şartlarındaki komşuluk ilişkilerinin birbirinden çok farklı olduğunu söyleyen Figen Konak, “Biz çocukken karşı komşunun kapısı hiç kapanmazdı. Komşu çocukları ile hep bir arada bulunur, çeşitli oyunlar oynardık. Maalesef bizim çocuklarımız şuan komşu çocukları yerine tabletler ve oyun konsolları ile arkadaşlar” dedi.

“Ev Alma Komşu Al” sözüne atıfta bulunan Seher Ekici, günümüz şartlarında ev alırken komşuluk ilişkilerinden ziyade evin mekansal ve dizayn olayına daha çok dikkat ettiğimizi belirterek, önemli olanın komşuluk ilişkileri olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ev sahibi Nazife Yeniceli, bazen bir selamlaşmanın bile komşular arasından samimiyeti arttığını vurgulayarak, “Komşuluk Candan Bir Selamlaşmadır” dedi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin 2017 yılı lokomotif projesi olarak hazırlamış olduğu “Komşuluk Kültürü” projesini önemsediklerini ve komşuluğu yaşatmak adına önemli bir çalışma olduğunu söyleyen kadınlar, Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız