SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komşuluk İlişkileri Esnaflara Soruldu

0
Güncellendi - 2017-04-26 02:27:35
Komşuluk İlişkileri Esnaflara Soruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi “Komşuluk Kültürü” kapsamındaki projesine devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri konu ile ilgili röportaj yapmak için esnafları gezerek proje kapsamında bazı sorular yönelttiler.

Malatya’da esnaf komşuluğunu yeterliliği, esnaflar arasındaki dayanışma gibi konuların ele alındığı röportaja esnaflar samimi cevaplar vererek eski komşuluklarını çok özlediklerini söylediler.

Esnaf komşuluğunun şu anda çok yeterli olmadığını belirten esnaflar,  sadece iki veya üç komşularıyla bir araya gelebildiklerini söylediler. Diğer komşularıyla eskisi gibi görüşemediklerini belirten bazı esnaflar, daha önceden herkesin birbiriyle içli dışlı olduğunu, aile sorunlarını bildiğini, birbirlerinin düğününe, mevlidine, hastasına gittiklerini söyledi.

Esnaf komşuluğu her şeyden önce birbirine dayanışmalı, birbirine destek vermeli komşuluk içerisinde birbirini mağdur etmemelidir diyen esnaflar; Büyükşehir Kent Konseyi’nin proje kapsamında hazırladığı sloganlardan  “komşu komşunun külüne muhtaçtır” sloganını kendileri için çok anlamlı olduğunu söylediler.

Esnaf komşuluğu bir kardeş gibi bir aile gibi olmalıdır diyen esnaflar, aynı ortamda çalışıp aynı ortamda iş yaptıklarını belirterek, komşuluğun dayanışma açısından çok önemli olduğunu, komşuların devamlı birbirlerini koruyup kollaması gerektiğini belirttiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız